Grad

Vodovod raspisao natječaj za izgradnju pročistača

Voda

Iz Vodovoda Dubrovnik izvijestili su kako su proveli postupak objave javnog nadmetanja za izgradnju Uređaja za pročišćavanje vode za piće sa izvorišta Ombla, tzv. pročistača.

– Smatramo da je danas neovisno od niza negativnih dnevnih događanja u svezi zamućenja svih naših izvorišta ovaj čin veliki trenutak za Vodovod i sve naše građane. Ovom objavom se potvrđuje ozbiljna namjera Grada i Vodovoda da se sve dosadašnje pripreme i ogroman napor uložen u ovaj projekt potvrde i postupkom izgradnje samog uređaja. Nakon završetka izgradnje ovo će biti najveći i najmoderniji uređaj u Republici Hrvatskoj za ovakve namjene, a svi naši korisnici će u potpunosti biti osigurani od svih prirodnih nepogoda u smislu kvalitete vode za piće i druge namjene – stoji u prioćenju.

– U sklopu postupka nadmetanja imenovano je Povjerenstvo za odabir izvođača u čijem sastavu se nalaze predstavnici Grada Dubrovnika, Hrvatskih voda, Strojarskog fakulteta iz Zagreba i Vodovoda Dubrovnik. Rok za podnošenje ponuda je 60 dana od dana objave. Nakon razmatranja i analize ponuda predviđa se potpisivanje Ugovora sa potencijalnim ponuditeljima u roku od 90 dana od datuma objave. Završetak radova se predviđa najkasnije 9 mjeseci od potpisivanja Ugovora – navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednik Uprave Pero Mišković.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist