Aktualno

Vodovod otpisuje dug Bolnici!

Vodovod otpisuje dug Bolnici!

Vodovod Dubrovnik otpisat će bolnici dugovanja u iznosu od 1,94 milijuna kuna na ime utroška vode do 31. prosinca 2011. godine

budući da nije u mogućnosti vratiti novac uzet s računa bolnice na ime duga ovog utorka.

Rezultat je to današnjeg sastanka kojega je, kako je sam rekao, inicrao predsjendik NO Vodovoda Pero Vićan, koji eto očito ostaje i dalje na čelu tog tijela jer je dogovor postignut. Sastanku su uz Vićana nazočili župan Nikola Dobroslavić i ravnatelj OBD Branko Bazdan, gradonačelnik Andro Vlahušić i zamjenica mu Tatjana Šimac Bonačić, te direktor Vodovoda Pero Mišković.

Na sastanku je, izvijestili su iz Županije, Branko Bazdan ustvrdio kako je Vodovod naštetio OB Dubrovnik jer nije krenuo s ovrhom zbog prijetnje zastare za dugovanje, dok je Vlahušić potvrdio kako nije prijetila zastara za dugovanje. Vićan je ponovio kako je riječ o – nespretnosti.

Budući da Bolnici gradska uprava za najam prostora kojeg koriste Dubrovački muzeji duguje 800 tisuća kuna, dogovoreno je da će se potpisati ugovor na pet godina te platiti dugovanja nastala od završetka javnog natječaja na kojemu su Muzeji i dobili prostor na korištenje.

Grad Dubrovnik je, pak, predložio potpisivanje ugovora kojim će Grad u narednih deset godina godišnje izdvajati milijun kuna za uređenje kardiologije i neurokirurgije. Isto tako, Grad je izrazio želju financijskog sudjelovanja u projektu OB Dubrovnik oko uređenja odjela za palijativnu skrb i to u iznosu od 4 milijuna kuna. 

Razgovaralo i o ugovoru o desetogodišnjem najmu prostora bolnice za vrtić te o sudbini kuće koja se nalazi uz samu cestu i na rubu kompleksa nekadašnje bolnice. Naime, Grad je zatražio od bolnice da im ustupi tu kuću, čija je vrijednost procijenjena na šest milijuna kuna. 
 
 
 
 
 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist