Grad

VODOVOD O ONEČIŠĆENJU U UVALI: Na našim instalacijama nema kvara

VODOVOD O ONEČIŠĆENJU U UVALI: Na našim instalacijama nema kvara

Nakon što je Igor Legaz jučer primijetio i upozorio Vodovod i javnost o fekalnom onečišćenju mora na plaži hotela Adriatic, Vodovod je odmah izašao na teren. No, kako navode u priopćenju, onečišćenja danas nema.

-Na moru ispred hotela Adriatic jutros nema onečišćenja. Nakon što je sinoć Vodovodu Dubrovnik prijavljeno curenje otpadnih voda na plaži ispod hotela Adriatic, djelatnici Vodovoda odmah su izašli na teren kako bi provjerili je li kvar na instalacijama Vodovoda mogući uzrok ili se radi o nekom drugom uzročniku.

Vodovod uredno vrši kontrolu i održavanje svojih crpnih stanica i ostatka sustava, pa su tako sinoć i jutros naši djelatnici pregledali sustav u neposrednoj blizini ove plaže. Jedini radovi koje Vodovod trenutno izvodi su na zamjeni elektro-instalacija na crpnoj stanici Lapad, pri čemu se ona regulira putem agregata, a što ni u kom slučaju ne bi trebalo uzrokovati prijavljeno onečišćenje. Kako bi se otklonila i ta sumnja, u sustav je puštena boja koja nije izašla na spornom mjestu.

Možemo potvrditi da jutros nije zamijećeno nikakvo onečišćenje na plaži i u okolnom moru, a od županijskog Zavoda za javno zdravstvo naručena je analiza kakvoće mora na toj plaži – kako bismo u potpunosti kod naših sugrađana isključili sumnju u onečišćenje. Ujedno želimo istaknuti kako Vodovod Dubrovnik nije jedini vlasnik odvodnih instalacija na području Grada Dubrovnika, već su to i brojni privatni i poslovni objekti, među kojima i hotelske kuće.

Zahvaljujemo našim sugrađanima na informacijama koje nam javljaju s terena i tako pomažu da u najkraćem mogućem roku reagiramo – navodi se u priopćenju Vodovoda.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist