Natrag
17.2.2019 02:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vodosprema zaključana, kapija razvaljena

13.8.2012 @ 9:56 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Stanovnici Mokošice i Gornjeg Obuljena svako par godina brane svoje kuće od požara. Tako je bilo i jučer. Unatoč njihovoj želji da pomognu vatrogascima, suočeni su s nekoliko problema.

Blaž Pezo, stanovnik Gornjeg Obuljena, rekao nam je kako već godinama, nakon posljednjeg velikog požara, stanovnici upozoravaju na loše stanje hidrantske mreže i požarnih putova poviše Gornjeg Obuljena.

– Već godinama pokušavamo izgraditi  80-ak metara hidrantske mreže kako bi se moglo doći do zadnje kuće te uvući cijevi.  U Vodovodu smo razgovarali i o nadogradnji hidrantske mreže u Gornjem Obuljenu i u Mokošici te u Petrovom selu. Tražili smo i da se postave tri-četiri hidranta i izlaza, kako bi se prilikom požara mogla obraniti Stara Mokošica i Maslinata. No do dan danas to nije napravljeno –  ističe Pezo. .

Problem je jučer bila i zaključana vodosprema, ograđena kapijom, koju su vratrogasci morali razvaliti.

– Tražili smo da se na ogradi kojom je ograđena vodosprema napravi kapija jer s druge strane postoji put kojim vatrogasna kola mogu proći i obraniti naselje. To je i učinjeno ali Vodovod nije ostavio ključe kapije ni Kotaru ni DVD-u, tako da su jučer vatrogasci morali razvaliti kapiju – zaključuje Blaž Pezo.

DuList pokušao je doći do odgovornih u Vodovodu. No, Branko Negodić predsjednik Uprave Vodovoda, nije nam mogao, ili htio odgovoriti na ova pitanja.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana