DuList IN

Vodimo vas na predstave ‘Jučer sam se sjetio plave’ i ‘Čovječja ribica’

U sklopu ovogodišnjeg festivala ‘Ana u Gradu’ gostuje i najstarije svjetsko Kazalište slijepih i slabovidnih osoba ‘Novi život’, koje će održati dvije predstave humanitarnog karaktera. Riječ je o predstavama ‘Jučer sam se sjetio plave’, koja će se odigrati u Kneževom dvoru 22. lipnja s početkom u 20 sati, a dan kasnije na istoj lokaciji i u isto vrijeme možete pogledati predstavu ‘Čovječja ribica’. DuList u suradnji s festivalom Ana u Gradu vodi vas na obje predstave, odnosno jednog čitatelja nagrađujemo s dvije ulaznice za predstavu ‘Jučer sam se sjetio plave’ te jednog čitatelja nagrađujemo s dvije ulaznice za predstavu ‘Čovječja ribica. Sve što trebate napraviti jest biti najbrži te nam svoje osobne podatke (ime i prezime te kontakt telefon, s naznakom naziva predstave koju želite vidjeti) poslati na mail nagradna@dulist.hr.

Autorica teksta i redateljica predstave ‘Jučer sam se sjetio plave‘ Petra Radin, napravila je odu životu. Plava boja samo je simbol, autorica teksta u ovoj priči govori o izazovima s kojima se glumci susreću u svakodnevnom životu, no i s predrasudama sviju nas. Naglasak je na potpunoj iskrenosti. Neki od glumaca nikada nisu vidjeli, a neki su izgubili vid zbog bolesti. Otkrivaju gledateljima svoj doživljaj svijeta, no i izazove s kojima se susreću. Govore o svakodnevnici i temama koje su nam svima bliske. Dva glumca i dvije glumice kroz cijelu paletu situacija razgovaraju i nastoje što vjernije dočarati sve ono što im je na srcu. Neki kritičari kažu da su scene u kojima se Vojin Perić (jedan od glumaca i ravnatelj kazališta) obraća dječaju koji zapravo glumi njega samog kad je još mogao vidjeti, na vrhu najemocionalnijih tekstova suvremenog hrvatskog teatra. U predstavi glume Dajana Biondić, Suzana Bliznec, Vojin Perić, Milenko Zeko i Lovro Mašković, a glazbu potpisuje Saša Miočić

Samo se srcem dobro vidi, a bitno je očima nevidljivo. Tim bi se citatom iz svima nam dragog Maloga princa mogla sažeti poruka koju mališanima upućuje predstava Čovječja ribica Vojina Perića u režiji Petre Radin. Djevojčica simboličnoga imena Vida, koja zapravo ne vidi, kreće na putovanje na koje su je u snu poveli Voda i zlatna ribica Željko koja ispunjava želje, ali samo onda kada je slobodna. Ova lijepa, poetična i poučna priča vrlo je vješto i duhovito napisana, većinom u prozi, a ponegdje i u rimovanom stihu. No te rime nisu nipošto banalne, a sam igrokaz nipošto ne podcjenjuje dječju inteligenciju i osjećajnost. Može biti zanimljiv i odraslima kojima neće biti dosadno kada budu gledali predstavu sa svojom djecom. Glumci Dajana Biondić, Suzana Bliznac, Milenko Zeko i Vojin Perić tumače svoje uloge vrlo uživljeno i energično s očitim užitkom.

Osim online kupnje, ulaznice od srijede, 19. lipnja možete kupiti i na blagajni Kina Sloboda. Isto tako bit će dostupne i sat vremena prije predstava ispred Kneževog dvora.

Pročitajte još

VLAHOVE ‘VILE’ Ovako Tatjana Dragović i kćer Luce figuraju u konavoskoj nošnji

Dulist

PROJEKCIJE, RADIONICE I PREDAVANJA Program za velike i male na filmskom festivalu ‘Tišina molim!’

Dulist.hr

KRAJ SAGE Mia Hudoletnjak o svemu što niste znali o Islandu

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija