DuList IN

Vodimo vas na klape Šufit i Subrenum!

Vodimo vas na klape Šufit i Subrenum!

Park Orsula Music Festival i duList najbržem čitatelju ili čitateljici daruju dvije ulaznice za koncert klapa Šufit i Subrenum u petak, 5. srpnja s početkom u 21.30 sati na Park orsula Music Festivalu.

Kao i obično dovoljno je biti brz i na naš e-mail poslati poruku s naslovom 'Klape na Orsuli', imenom, prezimenom i kontakt brojem. Brzog dobitnika ili dobitnicu ulaznice će čekati na ulazu prije koncerta.

Inače, ulaznica za koncert iznosit će 60 kuna za registrirane prijatelje udruge Ambient Croatia, a 80 kuna za sve ostale posjetitelje. Uz već uobičajenu mogućnost dolaska na tri načina: pješice karavanskim putom, automobilom ili motorom do vidikovca ili javnim gradskim prijevozom, osiguran je i prijevoz publike nakon koncerta do Grada. Prijevoz je uključen u cijenu ulaznice.

Od prvog izdanja Malog glazbenog festivala, udruga Ambient Croatia na ovoj jedinstvenoj lokaciji parka Orsule organizirala je klapske večeri. Do sada su te večeri uglavnom bile vezane uz klape iz dubrovačkog kraja, a po prvi put u goste dovodimo i goste i to kakve goste – splitsku klapu Šufit koja ove godine obilježava i 20 godina svog postojanja. Kao domaćini, uz njih će nastupiti klapa Subrenum.

Klapa Šufit utemeljena je krajem 1992.g. u okviru IV gimnazije Marko Marulić u Splitu. Pod vodstvom prof. Tomislava Veršića, tada najmlađa dalmatinska klapa prerasta okvire školske klape, a 1997. se osamostaljuje osnivajući vlastito kulturno umjetničko društvo Šufit, a umjetnički voditelj postaje maestro Duško Tambača. Klapa vođena iskusnim dalmatinskim bardom, maestrom Tambačom, 1999.g. snima svoj prvi cd “Dobro jutro more”.

Tijekom 2005.g. umjetnički voditelj klape je Mario Krnić. Tijekom godina klapa se svrstala u sami vrh klapskog pjevanja, a svojevrstan preporod doživljava dolaskom umjetničkog voditelja maestra Jasminka Šetke. Pod njegovim vodstvom klapa na jubilarnom 40. Festivalu  dalmatinskih klapa  Omiš 2006. prvi put osvaja prvu nagradu i žirija i publike. Isti uspjeh klapa Šufit ponavlja i sljedeće dvije godine (2007. i 2008.) što nije postigla ni jedna klapa do sada.

Godinu dana starija od svojih splitskih kolega, klapa Subrenum je u protekla dva desetljeća postala prepoznatljivi simbol klapske pjesme dubrovačkog kraja. Na omiškom Festivalu dalmatinskih klapa prvi put nastupaju 1994.g., a od 1998. do 2000. redoviti su sudionik završnih večeri. Nakon dvije godine pauze ponovno se pojavljuju 2003. godine, kad s “Omiša” donose dvije nagrade, i to: drugu nagradu publike i treću nagradu stručnog ocjenivačkog suda, čime još jednom potvrđuju položaj u svijetu klapa.

Na 38. Omišu 2004. godine, opet su uspješni i ponovo osvajaju treću nagradu stručnog ocjenivačkog suda. 2008. godine vodstvo klape preuzima proslavljeni klapski voditelj i skladatelj Krešimir Magdić, a pod njegovim vodstvom klapa Subrenum je 2010. osvojila prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda i prvu nagradu publike. Glazbu za skladbu “Kantano vrime” napisao je Krešimir Magdić, a tekst Jakša Fiamengo. Godinu dana kasnije Subrenum na omiškom festivalu osvaja nagradu za najbolju izvedbu.

Osim uspjeha u Omišu, klapa Subrenum je osvajala nagrade na Festivalu hrvatskih klapa i mandolina u Opatiji, ali i u inozemstvu poput zlata na 13. Međunarodnom festivalu zborskog pjevanja 2002 u Veroni, 16. Međunarodnom festivalu adventskih i božićnih pjesama 2006. u Pragu, a na Međunarodnom folklornom festivalu glazbe i plesa “Interfolk” koji su u studenom 2010. godine održao u Rusiji u Sankt Peterburgu, osvajaju maksimalan broj od četiri zlatna odličja, u konkurenciji od 82 izvođača.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist