DuList IN

Vodimo vas na Alexa Barcka i Eddyja Ramicha!

Vodimo vas na Alexa Barcka i Eddyja Ramicha!

DuList i Park Orsula Music Festival najbržeg čitatelja daruju s dvije ulaznice za večerašnji nastup poznatog berlinskog DJ-a Alexa Barck, koji će na Orsuli nastupiti s hrvatskim DJ-em Eddyjem Ramichem.

Kao i uvijek, potrebno je biti brz i na naš e-mail info@dulist.hr poslati e-mail poruku s naslovom „Alex Barck“, imenom i prezimenom te kontakt brojem.

Podsjetimo, DJ Alex Barck jedan je od utemeljitelja berlinske DJ/producentske grupe Jazzanova, za koju se s pravom se može reći kako su obilježili cijelu jednu eru elektronske glazbe. Kada se sredinom devedesetih počeo promovirati spoj elektronske, house glazbe s jazz motivima, odnosno kada su se po prvi put počele spominjati kovanice nu-jazz, chillout ili jazz house, upravo je Jazzanova bila nezaobilazno ime u svim razgovorima.

Glazba ovog šesteročlanog kolektiva mogla se čuti na svim partyjima, a mnogi su glazbenici upravo od njih tražili da rade remikseve njihovih pjesama pa je stoga gotovo nemoguće pobrojati na kojim je sve projektima Jazzanova sudjelovala.

Alexander, odnosno Alex Barck jedan je od začetnika Jazzanove i u radu ove grupe sudjeluje od samih početaka do danas. Uz to, Barck je jedan od važnijih ljudi sada već pomalo kultne izdavačke kuće Sonar Kolektiv, a svojim DJ nastupima proputovao je cijeli svijet i nastupao s mnogim vodećim svjetskim DJ-ima poput Gillesa Petersona, Normana Cooka (Fatboy Slim), Andrewa Weatheralla,Carla Craiga ili grupe Basement Jaxx. Sa svima je Barck imao ravnopravan status na stageu, a svoje DJ umijeće pokazat će i dubrovačkoj publici.

Eddy Ramich je jedan od najpoznatijih, a sada se već može reći i najdugovječnijih hrvatskih DJ-a. Klupske večeri Kontrapunkt, koje je Eddy svojedobno zajednički potpisivao s Dusom, bile su i ostale jedne od najposjećenijih zagrebačkih klupskih programa. Nakon glazbenog razlaza s Dusom, Eddy je nastavio samostalni rad, ali je i surađivao s mnogim glazbenicima od kojih je sigurno najpoznatija suradnja Eddy Meets Yannah koja je oplodila odličan album objavljen za Compost Records.

Cijena ulaznice/dnevne članarine za ovaj koncert je 60 kuna za registrirane prijatelje udruge Ambient Croatia, odnosno 80 kuna za ostale posjetitelje.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist