Aktualno

Voda stiže i u Radovčiće

Voda stiže i u Radovčiće

Nakon Konavoskih brda, uskoro će se zahuktati i radovi na izgradnji vodoopskrbnog sustava u Radovčićima.

Realizacija projekta koji stanovnicima tog konavoskog sela dovodi vodu trebala bi započeti već u svibnju. Osim dva kilometra dugog vodoopskrbnog cjevovoda poviše Radovčića planirana je izgradnja vodospreme kapaciteta 200 kubika te crpne stanice.

Projekt vrijedna 2,6 milijuna kuna financira Općina Konavle. Planirani rok izvođenja radova je devet mjeseci. Tako bi voda u Radovčićima trebala poteći već krajem veljače 2013. godine.

Inače, u Općini Konavle u tijeku je postupak ishodovanja građevinske dozvole za izgradnju vodoopskrbnog sustava Đurinića i Vitaljine. Za realizaciju toga projekta već su riješeni imovinsko – pravni odnosi, a Općina je podnijela zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole.

Ipak, spajanje Prevlake na vodoopskrbni sustav u Vitaljni uvelike ovisi o radovima na rekonstrukciji ceste Vitaljina – Prevlaka.

Riječ je o radovima započetima krajem 2008. godine za čiji nastavak Hrvatske ceste tek trebaju raspisati novi javni natječaj jer tvrtka Obšivač u protekle četiri godine nije bila u stanju radove na rekonstrukciji ceste od Vitaljine do Prevlake privesti kraju.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist