Natrag
18.2.2019 17:32

facebook

twitter

google

rss

dulist

Voda skuplja kunu po kubiku!

9.1.2013 @ 8:33 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

S prvim danom 2013. godine u cijeloj Hrvatskoj poskupila je voda. Naravno, iz odluke Vlade RH o povećanju stavki za korištenje i zaštitu voda nije izuzet ni Dubrovnik.

Stoga će građanima u veljači na kućne adrese stići računi veći za jednu kunu po kubiku pitke vode. Ako ste potrošili 10 kubika vode, vaš će račun od veljače biti veći za 10 kuna!

Informaciju je za duList potvrdio direktor Vodovoda Pero Mišković istaknuvši kako je odluka donesena na razni cijele Hrvatske pa od poskupljenja ne može biti izuzet ni Dubrovnik. No, Mišković je donekle utješio Dubrovčane istaknuvši kako Vodovod Dubrovnik za ovu godinu nije planirao interno povećanje cijena, budući da svi sadašnji poslovni pokazatelji ukazuju na to da poskupljenje neće biti nužno kad su u pitanju domaćinstva.

Možda, rekao je, poskupljenje neće zaobići dio gospodarstva, no tu Vodovod mora analizom točno razgraničiti što je gospodarski subjekt, a što nije. 
– Ako do takvog poskupljenja i dođe, ono će biti simbolično, a za domaćinstva ćemo nastojati zadržati postojeću cijenu – rekao je Mišković, dodavši kako ovo novo poskupljenje na temelju odluke Vlade RH, s obzriom na stanje u državi, naravno nije dobra vijest.

Spomenimo i to kako će se sredstvima upravo ove naknade, koja se od 1. siječnja povećava, ubuduće financirati krediti za projekte i obveze iz oblasti vodoopskrbe, koje Hrvatska mora ispuniti do 2018. godine. To se odnosi i sve projekte koje će Vodovod Dubrovnik raditi u 2013. godini, a koji su teški oko 100 milijuna kuna.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana