Politika

‘Vlast želi kontrolirati kulturnu politiku’

'Vlast želi kontrolirati kulturnu politiku'

Kandidacijska lista grupe birača „Srđe je Grad“ održala je konferenciju za medije prije početka Gradskog vijeća. Istaknuli su kako iza točke 16. današnje sjednice GV stoji Andro Vlahušić i Dubravka Šuica.

Naime, točka 16. je prijedlog o osnivanju kulturnih vijeća, te kako su naglasili, sa dosadašnjih pet vijeća sa 25 članova želi se ukinuti i osnovati samo jedan odbor za kulturu sa pet ljudi, dok bi se drastično povećale financije tog odbora. Točnije sa dosadašnjih sedam milijuna koje je bilo na raspolaganju 25 ljudi, sada bi pet ljudi raspolagalo sa 24 milijuna kuna.
 
-Gradska vlast želi kontrolirati kulturnu politiku Grada, njihovi argumenti naprosto ne stoje. Ušteda koju ova vlast najavljuje jednostavno se neće dogoditi iz razloga jer za rad jednog odora isto kao i prije za rad pet odbora namijenjen je isti iznos novca oko 250 tisuća kuna mjesečno – kazao je Igor Miošić.
 
Isto tako napomenuli su kako je ovu odluku potvrdilo Gradsko vijeće, što nije istina, te se radi o još jednoj u nizu manipulacija iza koje stoji takozvani Dubrovački dogovor.
 
Iz kandidacijske liste grupe birača „Srđ je Grad“ kažu kako su ovu odluku uputili i Ministarstvu kulture koja je izrazila mišljenje da nije postojao valjan razlog za poništenje natječaja, te su najavili da će na Gradskom vijeću tražiti da se točka 16. makne iz dnevnog reda.

 

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist