Zanimljivosti

VLASNIŠTVO OBITELJI BOŠKOVIĆ U Brsečinama se gradi hotel s 24 sobe

Brsečine će od iduće godine biti bogatije za još jedan turistički sadr­žaj. Naime, dubrovačka tvrtka Argosy d.o.o. u vlasništvu obitelji Leonarda Boškovića u ovom je prigradskom mjestu Dubrovnika krenula s izgradnjom hotela s četiri zvjezdice s kojim cjelinu čine i apartmani kao depadansi hotela. Riječ je, kako nam ističu Leonardo i sin mu Dario, o obiteljskom projektu koji nosi potpis arhitekta Damira Vitko­vića, dok su dizajn unutarnjeg uređe­nja radili Numen for Use i arhitekt Vit­ković. Osnovni cilj bio je uklopljenost hotela u prirodu, kako ističe Dario Boš­ković. A zašto baš Brsečine? Kako nam govori Dario Bošković, na ideju grad­nje hotela izvan grada došla je mama Kate, jer primorje u tom segmentu i nije toliko razvijeno. O turističkom potencijalu samih Brsečina, koje su poznate po ljetnikovcu Cvijete Zuzo­rić iz 16. stoljeća i prelijepoj uvali, ne treba niti govoriti. ­

Potencijal Brsečina
Obitelji Bošković ovo nije prvo isku­stvo u turističkoj branši budući da se već bave iznajmljivanjem apartmana u Brsečinama i u samom gradu.
— Posjedujemo iskustvo u Brseči­nama s apartmanom na moru, tre­nutno u ovom mjestu postoji hotel s devet luksuznih soba, a tu je i desetak vila, tako da su Brsečine itekako prepo­znate kao turistički potencijal. Brsečin­ska vala jedna je od najljepših u okolici, a grad je udaljen samo 17 kilometara te će gosti uživati u prirodi, a vrlo lako će moći poći u obilazak samog grada – govori Dario Bošković dodavši kako su mnogo puta čuli da Brsečine ne mogu imati potencijal kakav ima grad. S tim se, kaže nam, ne slažu jer je danas trend u svijetu odmor u prirodi. Netko iz urbanog središta sigurno neće ‘trčati u gužvu, na Stradun, već će za odmor tražiti upravo ovakve oaze mira kojoj će dodatnu vrijednost dati i blizina Elafita.

Hotel i apartmani
Budući hotel ‘Osmoliš’, koji je ime dobio po istoimenoj ponti u Brseči­nama, kategorizacije 4 zvjezdice imat će 24 sobe, a gostima će na raspola­ganju biti unutarnji i vanjski bazen te wellness sadržaji. Tu je, naravno i restoran, za kojega nam kažu kako će biti otvorenog tipa, kakvog danas zapravo nema na području od Slanoga do Zatona. No, gastronomsku ponudu, odnosno ono po čemu će se ‘Osmoliš’ razlikovati od drugih, za sad nam nisu htjeli otkriti. Cjelinu s hotelom činit će i apartmani s bazenima, kao svoje­vrsne depadanse, a specifičnost ovog novog turističkog sadržaja jest i to da sve sobe imaju pogled na more i Elafite.

Hotel će, govore nam Leonardo i Dario, raditi kroz cijelu godinu, a prema sadašnjim planovima trebao bi imati 21 zaposlenu osobu, odnosno sa sezonskim radnicima njih 26. Ne treba niti istaknuti kako će u ovaj biznis biti uključena cijela obitelj. Tako će uz supružnike Katu i Leonarda te sina Daria, u poslovanju sudjelovati i kćer Pia te sin Maro.
Jedna od posebnih zanimljivosti ovog hotela jest i to što se gradi u nepo­srednoj blizini njihove obiteljske kuće.
— To je detalj za kojeg mislim da je jedinstven u Hrvatskoj – ističe Dario Bošković.
Prema sadašnjem dinamičkom planu, hotel, čija je gradnja već počela, trebao bi svoja vrata prvim gostima otvoriti pred sezonu 2020. godine.

Pročitajte još

PREDAVANJE INTEGRALNE TERAPEUTKINJE U SKOČIBUHI Drutter: ‘Sloboda i odgovornost su dvije strane iste medalje’

Dulist

PROFESORICA JASMINKA NIKOLIĆ Žuta škola je san mnogih, ali nedostajat će mi Dulčićevo Sunce

Iva Dedo

MAGISTRA DEKORACIJE I FOTOGRAFKINJA KATARINA RADONIĆ More i ljudi su moja najveća inspiracija

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija