Natrag
21.5.2018 22:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vlasnik trgovine Scandal ne prijavljuje radnike

8.7.2012 @ 22:32 Ana Prohaska Crna kronika

Podijelite:

Trgovina Scandal u Antuninskoj ulici u povijesnoj jezgri večeras je bila ponovno poprište sukoba.

Ovoga puta na teren je izašla policija. Ali ne zbog vitrine, već zbog neprijavljivanja triju radnica koje su u toj trgovini zaposlene od 15. svibnja.

Kako nam je ispričala majka jedne od zaposlenica, dvije cure jučer su dale otkaz, a jedna danas.
-Bile su isprovocirane dernjavom vlasnika Marka Mihovilovića. Mojoj kćeri je rekao da ju je prijavio 6. lipnja, na knjižnicu. Kasnije je ugovor potpisala 28. lipnja, jer taj raniji nije bio valjan, da bi ona 2. srpnja otišla potvrdit karton na berzu i vidjela da još uvijek nije prijavljena. A on već tri dana na berzi drži oglas da traži nove radnike, a ove ne plaća – kazala nam je majka jedne od zaposlenica trgovine Scandal, dodavši:

-Tražio je od njih da nose plave perike, da se izazovno oblače, dijele letke i tako privlače goste na Stradunu, dok je mladića, koji je s njima također zaposlen, tražio da dijeli kondome-rekla nam je majka.

S obzirom, da je treća zaposlenica danas zatvorila butigu, ističe, sam vlasnik Marko Mihovilović, anonimno je pozvao policiju kako bi provjerio što se događa s njegovom butigom:

-On je zapravo nas prijavio jer je butik bio zatvoren. Obavio je razgovor u PU i pušten je. Policija je s nama također razgovarala, uzeli su informacije i to je to- istaknula je naglasivši kako će uzeti odvjetnika kako bi od vlasnika dobila sve ono što njenoj kćeri pripada.

 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana