Natrag
22.3.2019 15:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vlasnik noćnog kluba u Korčuli ‘zamračio’ 2 milijuna kuna

3.4.2018 @ 14:40 Dulist Crna kronika

Podijelite:

Direktor trgovačkog društva u Korčuli (44) osumnjičen je za više kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta, čime je pričinio materijalnu štetu od preko 2 milijuna kuna. Neslužbeno saznajemo kako je riječ o vlasniku noćnog kluba ‘Boogie Jungle’ u Korčuli, koji je tijekom 2016. i 2017. godine zarađenu gotovinu prisvajao za sebe i plaćao vlastite troškove.

Policija ga sumnjiči za počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza i carine, povrede prava iz socijalnog osiguranja, neisplate plaća i povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

-Osumnjičeni je na razne načine prihod trgovačkog društva, naplaćen u gotovom novcu, prisvajao za sebe, koristio za plaćanje vlastitih troškova i plaćanje rashoda poslovanja, a novac nije prikazao u poslovnim knjigama – navode iz PU dubrovačko-neretvanske.

-U cilju izbjegavanja plaćanja poreza nije izdavao račune za svaku pruženu uslugu kako bi prikrio stvarno ostvaren promet te je plaće djelatnicima isplaćivao u gotovom novcu iz ostvarenog gotovinskog prometa u cilju izbjegavanja plaćanja obveznih doprinosa te poreza na dohodak. Također, sumnjiči se da kao odgovorna osoba trgovačkog društva u poslovne knjige društva nije uredno evidentirao sve poslovne događaje – ističu iz PUDN.

Protiv osumnjičenog podnesena je kaznena prijava DORH-u.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana