Natrag
16.2.2019 00:25

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vlasnici oružja, prijavite svoje liječnike!

12.3.2013 @ 14:45 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

Ministarstvo unutarnjih poslova još jedanput poziva vlasnike oružja, koji nisu dostavili podatak o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite da to učine u nadležnoj policijskoj upravi ili postaji osobno izjavom na zapisnik, pismom, faksom ili e-mailom.

Iz policije podsjećaju da je rok do kojeg su građani, koji imaju registrirano oružje, bili dužni izvijestiti policijske uprave ili postaje o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite, istekao 5. prosinca 2012. godine.
Navedeno se odnosi na sve vlasnike oružja bez obzira je li im uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja važeće ili je isteklo.

– Građanima koji ne dostave nadležnoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji podatak o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite, odnosno o promjeni izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite, ukinut će se oružni list te oduzeti oružje – navode iz PU dubrovačko-neretvanske te podsjećaju vlasnike oružja na obvezu da su, ako promijene izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite, i dalje dužni o toj promjeni u roku od 60 dana izvijestiti policijsku upravu ili postaju.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana