Natrag
23.3.2019 04:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vlahušiću oduzeto predstavljanje HNS-a

11.1.2012 @ 20:17 Andrea Falkoni Račić Politika

Podijelite:

Članovi Predsjedništva GO HNS-a daju bezrezervnu podršku predsjedniku Antunu Pravedanu po pitanju imenovanja ravnatelja Javne ustanove Sportski objekti.

Također mu daju podršku u pridržavanju odredaba Statuta te ustanove, a ukoliko na Gradsko vijeće Grada Dubrovnika dođe prijedlog da se za ravnatelja Javne ustanove Sportski objekti imenuje Pero Šimunović, glasat će protiv.  Zaključci su to sa današnjeg sastanka Predsjedništva dubrovačkog HNS-a, istaknuo je za duList Antun Pravedan.

Drugi zaključak koji je donesen na sjednici Predsjedništva je da se ovlašćuje Antun Pravedan da na svim koordinacijama vladajućih političkih stranka u gradu Dubrovniku kao predsjednik GO HNS-a jedini može predstavljati tu političku stranku. Do sada je to, rekao je Pravedan, radio dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, koji je ujedno i član Predsjedništva te stranke.

Obje odluke donesene su jednoglasno, no na sastanku nije nazočio gradonačelnik Vlahušić koji se ispričao zbog izostanka radi neodgodivih obveza. Na pitanje zna li kakav je stav gradonačelnika Vlahušića oko ovih odluka i znači li to moguće zaoštravanje odnosa sa samim gradonačelnikom, Pravedan je odgovorio:

– Ne zaoštravamo odnose. Želimo da se poštuje zakonitost, a gradonačelnik nije rekao nijednu riječ protiv toga – kratko je odgovorio.
Na pitanje ostaje li još pri tome da će, ukoliko se prijedlog za imenovanje Pera Šimunovića za ravnatelja Javne ustanove Sportski objekt ipak nađe pred Gradskim vijećnicima, HNS istupiti iz vladajuće koalicije, Pravedan ovoga puta odgovara na slijedeći način:

– Ukoliko dođe na Gradsko vijeće, glasat ćemo protiv. A o mogućem raskidu koalicije nakon toga odlučivat će Predsjedništvo stranke – zaključio je.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana