Grad

Vlahušićevih 5 zaključaka nakon sastanka s DPDS-om

Nakon sastanka s Denisom Orlićem, predsjednikom DPDS-a gradonačelnik Andro Vlahušić predložio je model buduće suradnje koji se sastoji od pet točaka:

1. Sukladno Zakonu, nepotrošena godišnja sredstva Zavoda za obnovu odlukom Gradskog vijeća namijeniti za Javne potrebe u kulturi za projekte na području baštine te će se temeljem natječaja pozvati DPDS i druge stručne udruge da kandidraju projekte za ta sredstva. Ta sredstva bit će primjerena i dostatna za sve potrebe i mogućnosti predlagača.

2. Grad Dubrovnik neće oduzimati Društvu onu dokumentaciju koja se odnosi na njihovo ustrojstvo i rad društva, a Društvo će Zavodu za obnovu predati samo onu projektnu dokumentaciju koja se odnosi na građevinske i ostale projekte u baštini. Ostalu domumentaciju treba posebno identificirati te dogovoriti postupanje.

3. Knjižena imovina društva će se u potpunosti poštovati.
Pojedine elemente imovine Društva koji predstavljaju turističku atrakciju i vezane su neposredno uz Zidine, poput kuće na adresi Mrtvo zvono 8 (“kuća Popović” u koju se ulazi sa zidina) i arheološkog nalazišta na sv. Andriji potrebno je posebno razmotriti te definirati način upravljanja. Predlažu se daljnji sastanci predstavnika Grada i Društva na tu temu.

4. U svrhu uzajamnog uvažavanja, Grad će imenovati predstavnika u Malom vijeću Društva prijatelja dubrovačke starine sukaldno odluci Gradskog vijeća, a DPDS će, sukladno Zakonu imati predstavnika u stručnom tijelu Zavoda za obnovu Dubrovnika.

5. Dubrovački muzeji zaposlit će sve djelatnike zaposlene na dubrovačkim zidinama, sukladno posebnoj odluci, nakon što Društvo dostavi njihove podatke te opise radnog mjesta.

Sudionici sastanka usuglasili su se da ovaj prijedlog Grad Dubrovnik službeno dostavi DPDS-u kako bi se tijela društva, sukladno Statutu, o njemu očitovala.

Na sastanku su pored gradonačelnika Vlahušića i predsjednika Društva prijatelja dubrovačke starine Denisom Orlićem nazočili i pročelnica za kulturu Ana Hilje, pročelnik za financije Niko Pavlović i pravni savjetnik Dario Obradović u ime Grada Dubrovnika, član Malog vijeća DPDS-a Maro Kapović te ravnateljica Dubrovačkih muzeja Pavica Vilać i pravni savjetnik Muzeja Veljko Anić.

 

Pročitajte još

KROJAČICA VESNA PALUNKO S iglicom u ruci dočekam sitne sate

Maria Prkut

VIDEO Podsjetnik na razaranja 6. prosinca 1991.

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija