Politika

“Vlahušićeva ‘Sjeverna Koreja’ je neprimjerena”

"Vlahušićeva 'Sjeverna Koreja' je neprimjerena"

Povodom nedavnih izjava gradonačelnika Andra Vlahušića, koji je poteze nove gradske vlasti u Metkoviću usporedio s komunizmom i Sjevernom Korejom, preko Facebooka se oglasio MOST nezavisnih lista.

Naime, upravno iz njihovih redova dolazi gradonačelnik Božo Petrov, koji je i predložio odluku o smanjenju plaća i ukidanju vijećničkih naknada u gradu Metkoviću.
 
– Ne smatramo da i drugi trebaju slijediti naš primjer jer, primjerice, Dubrovnik nije u istoj situaciji kao i Metković. Ako su gradski vijećnici Dubrovnika svojim radom unutar Gradskog vijeća pridonijeli prihodima Grada Dubrovnika i dobrom punjenu Gradskog proračuna mislimo da nema ništa problematično u povećavanju vijećničkih naknada. Jesu li oni svojim djelovanjem tome doprinijeli, najbolje znaju Dubrovkinje i Dubrovčani – ističu uvodno iz MOST-a.
 
– S druge strane, uspoređivati rezanje plaća i  ukidanje vijećničkih naknada u Metkoviću sa Sjevernom Korejom i komunizmom neprimjereno je jer ako gradonačelnik Vlahušić smatra da "vijećnici trebaju dijeliti zajedničku sliku uspješnoga grada" zar ne bi trebali dijeliti i zajedničku sliku neuspješnoga grada?! Zar se političari, isto tako, ne trebaju solidarizirati sa svojim građanima kada gospodarska situacija i nije baš najbolja?!" – pitaju se iz MOST-a.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist