Aktualno

VLAHUŠIĆEV KOMENTAR NA ODLUKU USTAVNOG SUDA Žrtva sam političkog progona

VLAHUŠIĆEV KOMENTAR NA ODLUKU USTAVNOG SUDA Žrtva sam političkog progona

-Ovaj zakon čuva moj lik i djelo kao žrtvu političkog progona – kazao je bivši gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić komentirajući današnju odluku Ustavnog suda.

Podsjetimo, Ustavni sud odbacio je prijedloge za ocjenu ustavnosti Zakona o lokalnim izborima koji mu priječi kandidaranje na lokalnim izborima, a Vlahušić je u komentarima dodao i to kako se ‘zahvaljuje Hrvatskom saboru i Ustavnom sudu što su mu vrlo mladom i živom dodijelili nagradu za životno djelo za bavljenje politikom’.

– U mom javnom životu bio sam puno toga i imam dvije povelje Republike Hrvatske, jednu od Tuđmana, a drugu od Josipovića. Ovo je treća najvrijednija stvar koju ja doživljavam – kazao je Vlahušić, prisjećajući se 6. prosinca 1991. godine i organizacije gašenja Dubrovnika, te 1993. godine kad je, kaže ‘nagovorio predsjednika Tuđmana da zatvori logor Dretelj’.

– Ovo je treća nagrada za djelovanje za Dubrovnik u kojoj HDZ i Most koristeći svoju političku moć zabranjuju meni da izgubim izbore. Ovo je ‘Lex Vlahušić’, a oni žele sačuvati moj lik i djelo kao žrtvu političkog progona na vrhunskoj razini – kazao je, dodavši kako očekuje i ‘lex Vlahušić 2’ za otprilike deset godina.

Kandidatkinja ili kandidat za gradonačelnicu/ka Dubrovnika iz redova HNS-a bit će poznat/a idući tjedan, a Vlahušić je, odgovarajući na novinarska pitanja, kazao i to kako je nebitno hoće li se kandidirati nakon isteka rehabilitacijskog roka kojeg ima iz pravomoćne presude za zlouporabu položaja i ovlasti u aferi Šipan.

– Bavim se Dubrovnikom od rata, do mjesta ministra, ravnatelja bolnice i gradonačelnika i predsjednika Županijske skupštine, on je umom srcu, nebitno gdje, kao grad slobodnih ljudi, grad koji ima pravo na razvoj – nastavio je među ostalim Vlahušića za kraj je prokomentirao i to hoće li podizati tužbu pred Europskim sudom za ljudska prava.
– To će odvjetnici odlučiti, ne ja, ne žalim nikad, jer moj posao je pobjeđivanje. Pobijedit ćemo i MOST i HDZ u Dubrovniku – zaključuje bivši gradonačelnik.

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist