Politika

Vlahušić žrtvovao Muratti za većinu u GV-u!

Vlahušić žrtvovao Muratti za većinu u GV-u!

Olga Muratti izgubila je potporu svog glavnog koalicijskog partnera liste koju predvodi HNS.

Naime, iako još nije najavljen datum nove konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća, Olga Muratti kako sada stvari stoje neće biti kandidtkinja lijeve osovine za mjesto predsjednice Gradskog vijeća.

Potvrdu ove informacije tražili smo od predsjednika gradskog HNS-a Antuna Pravedana.

-Ja ne bih htio prejudicirati stvari koje će se vjerojatno rješavati. Uvijek sam govorio da bi Laburisti trebali biti na ovoj strani, ali moraju učestvovati u vlasti – rekao nam je Pravedan te dodao kako Grad može funkcionirati samo ako ima Gradsko vijeće.

Na naš upit je li to gotova stvar Pravedan nam je ponovio kako ne želi prejudicirati stvari, ali ako je to tako da pozdravlja odluku gradonačelnika Andra Vlahušića.

-On je taj mjerodavan i skuplja koaliciju za Gradsko vijeće, a HNS nema ništa protiv da Bupić bude predsjednik Gradskog vijeća – kaže Pravedan.

-Nemamo devet potpisa ali to je naš prijedlog. Andro Vlahušić je rekao da imamo njegovih pet glasova, a da dalje vidimo sami, a da će i on dalje vidjeti – rekla nam je Dolores Lujić upitana za komentar na ove informacije.

-Zasada imamo osam glasova – kaže ona te dodaje kako računaju i na potporu tri vijećnika liste Srđ je Grad.

-S SDP-om nismo još razgovarali, samo smo gradonačelniku iznijeli prijedlog da predsjednik bude naš kandidat, rekao je gradonačelnik da je s njime to u redu – zaključuje Lujić te ponavlja još jednom njihov stav kako im je neprihvatljivo da predsjednika gradskog vijeća bude iz SDP-a jer se onda ništa nije promijenilo u odnosu na protekle četiri godine.

Olga Muratti bila je pak vidno šokirana našim upitom je li čula da je Vlahušić dao potporu Matku Bupiću za mjesto predsjednika Gradskog vijeća.
-Prvi put čujem – rekla nam je Muratti nakon kraće šutnje po našem upitu.

-Znam da su susreli, ali ovo mi je prva vijest. U svakom slučaju svatko mora imati 13 ruka, pa tko ih bude imao bit će predsjednik – ističe Muratti, inače i predsjednica gradskog SDP-a.

Na naš upit hoće li mirno prepustiti mjesto Gradskog vijeća Muratti je ponovila kako joj je to prva vijest, ali kako u nju – ne vjeruje.
-Ako budu imali Laburisti 13 ruka, Matko Bupić će biti predsjednik Gradskog vijeća – ponavlja Muratti , te nastavlja:

-SDP će odlučiti koga će podržati, ali sigurno neće Bupića, jer SDP ima svoga kandidata – zaključila je Muratti.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist