Politika

Vlahušić zlorabi listu pacijenata za kampanju

Vlahušić zlorabi listu pacijenata za kampanju

Kandidat za gradonačelnika Andro Vlahušić krši Izborni etički kodeks, jer u svrhu izborne promidžbe koristi podatke iz svoje ordinacije.

Naime, sudeći po fotografiji koju smo na adresu redakcije dobili od jednog našeg čitatelja, inače Vlahušićeva pacijenta, HNS-ov kandidat je za svoju kampanju koristio i službeni popis pacijenata na Internom odjelu Opće bolnice Dubrovnik, točnije listu svojih 'slatkih' pacijenata, kojima je u jeku predizborne kampanje poslao pismo u kojem ih poziva da izađu na izbore i glas daju njemu i njegovoj listi.

– Moj prvi izbor je biti Vama na usluzi, svojim pacijentima. Zajedničkim naporima sagradili smo mnogo toga, počevši od ugodnih prijateljstava pa do najsuvremenijeg Centra za dijabetes. Ove godine slavimo i 20 godina Društva za zaštitu od šećerne bolesti. Želim da i dalje savladavamo sve prepreke! Ali za to mi je potrebna Vaša pomoć i podrška! – ističe u svom pismu Vlahušić te, kao da izriče vjenčani zavjet, nastavlja:

– Ako vjerujete da možemo još više i bolje graditi i surađivati i u bolesti i u zdravlju, izađite na izbore 19. svibnja i dva puta zaokružite broj x: jednom za mene i moje zamjenike, a drugi put za koalicijsku listu HNS-HSS-SHUS, čiji sam nositelj… – ističe u svom pismu kandidat Vlahušić.

Oni s boljim pamćenjem sjetit će se da je istu stvar Vlahušić učinio i na izborima 2009. godine, a i tada je prošao 'lišo'.

Podsjetimo, prema Izbornom etičkom kodeksu, kojeg je u studenom 2011. godine donijelo Etičko povjerenstvo Republike Hrvatske, pod točkom 2. Ponašanje sudionika u izborima, navodi se kako je protivno etici tijekom izborne promidžbe i samog postupka izbora koristiti se osobnim podacima „pribavljenim na nezakonit način, kao i onih koji su zakonito prikupljeni od organizacija i službi, ali za druge namjene“.

U zadnjem tjednu kampanje Vlahušiću očito više nije puno stalo do etike, pa makar i one izborne.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist