Politika

Vlahušić: Zbog garaže 30 milijuna kuna štete

Vlahušić: Zbog garaže 30 milijuna kuna štete

Direktna šteta po Grad Dubrovnik zbog projekta javne garaže na Ilijinoj glavici iznosi 30 milijuna kuna, rekao je gradonačelnik Vlahušić gradskim vijećnicima.

Obrušio se na bivšu gradonačelnicu Dubravku Šuicu rekavši kako bi „pustila da sve propadne i izgori samo da pokaže da mi ne valjamo“  
– Puštala je mnoge stvari da idu svojim tijekom, a da nitko nije reagirao. Direktna šteta je 30 milijuna kuna, račun ispostavljen, Državno odvjetništvo, policija, ministarstvo – ništa. U vjetar je bačeno 30 milijuna kuna, a da nema pokretanja postupka, nema ništa. Niti jedna lipa s gradskog proračuna – imamo suđenje, a ovdje 30 milijuna kuna i ništa. Zašto, može li netko na to odgovoriti – govorio je direktno Vlahušić, pitavši koliko je kazneno djelo i kolika bi bila kazna zatvora za takvo nešto.

Gradski vijećnici u krnjem sastavu (dakle bez vijećnika HDZ-a i HSS-a) ovlastili su gradonačelnika Vlahušića za vođenje direktnog formalnog pregovaranja, usuglašavanja i izradu konačnih prijedloga dokumentacije s Midia grupom oko javne garaže.

Postojeći ugovor raskinut će se te će se u pregovorima sklopiti novi, a isto tako gradonačelnik mora utvrditi jasne financijske obveze i prava Grada. Pregovori bi trebali završiti u roku od 60 dana, no taj je rok predug Peru Vićanu, koji je od gradonačelnika zatražio njegovo skraćivanje. Vićanu je jako smetalo što o garaži mora raspravljati bez oporbenih, odnosno HDZ-ovih vijećnika, ali i dobro dijela novinara.

– Čini mi se gradonačelniče da se puno veći napori ulažu od strane Grada nego od strane Midia Grupe za iznalazak nekog rješenja. Bojim se da se ovdje ne igra na neku drugu kartu. Nema kolega iz HDZ-a pa neću sve reći što bi inače rekao, ali mislim da se kupuje vrijeme jer ulazimo u izbornu godinu.

Podržavam napore gradonačelnika i njegovih suradnika, ali uzmimo razuman rok. Apeliram da se to ubrza jer se bojim da će nam vrijeme pobjeći – rekao je Vićan, kojemu je zasmetalo i što u Gradskoj vijećnici nema predstavnika Midia Grupe.  
Božidar Memed (SDP) pitao je kolika je stvaran cijena koštanja garaže, koja se radi javnosti mora konačno reći, no gradonačelnik je ne zna.
 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist