Natrag
22.4.2018 23:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vlahušić zaslužan za veći broj turista!?

27.6.2012 @ 16:49 Andrea Falkoni Račić Politika
2;2

Podijelite:

Gradonačelnik Andro Vlahušić zaslužan je za povećanje broja turista koji dolaze u naš Grad, a brojke se povećavaju zahvaljujući njegovim čestim putovanjima po bijelome svijetu.

Tako bi se, naime, dalo zaključiti iz njegovog odgovora na pitanje vijećnika Tea Andrića.
Andrić je Vlahušića tražio točan popis putovanja u razdoblju od kada je postao gradonačelnikom do danas. Tražio je i ukupne troškove svakog pojedinog putovanja, tko je bio u pratnji gradonačelnika, jesu li putovanja plaćena iz gradskog proračuna ili putem sponzora…

Andrića je sve to zanimalo jer su ga o čestim gradonačelnikovim putovanjima pitali građani.
– Jasno je meni da morate ponekad uzvratiti posjet, i uzalud sam ja njima objašnjavao kako ste s tih putovanja donijeli niz briljantnih ideja od prozračnih mostova, spajanja Lovrijenca i Graca mostom, otvaranja casina na Pilama, Guggenheim muzeja i još puno fantastičnih ideja od kojih se nijedna nije ostvarila, ali imate za to još 10 mjeseci – govorio je Andrić.

Odgovarajući na pitanje Vlahušić je rekao kako će mu vrlo rado dostaviti sve dokumente jer su javni.
– Na današnji datum imamo 16 posto više noćenja nego lani, a lani je u odnosu na 2008. bilo 30 posto više noćenja. Porast broja gostiju iz Rusije je 36 posto – davao je podatke Vlahušić, dodavši kako mi živimo od toga da ljudi dolaze u naš grad, i da mi odlazimo u druge gradove.

Spomenuo je i kako je Grad Dubrovnik platio 100 tisuća kuna proslavu Dana državnosti u Berlinu, pa se možemo zapitati je li zbog tog troška u inozemstvu izostala proslava u Dubrovniku?!

Na kraju je spomenuo kako je njegovo putovanje u Rusiji i Njemačkoj za organizaciju koštalo 100 tisuća kuna, dok je njegov trošak bio 50 tisuća kuna.

– Ja sam vas htio poštedjeti odgovora i vaše samohvale, ali ne vidim baš puno veze u tome što ste rekli. Hoćete reći da ste vi zaslužni za 50 posto više turista? Dostavite vi nama podatke, a nek' narod procijeni jeste li vi tome doprinijeli ili niste – zaključio je Andrić.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana