Natrag
25.5.2018 12:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vlahušić vraća antifašističke spomenike!?

9.6.2012 @ 8:44 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Na dubrovačke ulice i trgove uskoro bi se mogla početi vraćati antifašistička spomen obilježja. Inicijativa je to koju je podržao dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić na sastanku s vodstvom Udruge antifašista i antifašističkih boraca Dubrovnika.

Udruga će izraditi prijedlog izmjena i dopuna Pravilnika o postavljanju spomenika, spomen-ploča, skulptura, sakralnih obilježja i sličnih predmeta kojim će se regulirati povrat antifašističkih spomen-obilježja na izvorne lokacije prije uklanjanja. A gradonačelnik će se o tom prijedlogu očitovati kad bude završen i dostavljen gradskoj upravi.

Sve to istaknuto je na stranici Grada Dubrovnika. Osim toga, Vlahušić će se osobno angažirati i na suradnji s ovlaštenim stručnim službama i vlasnicima autorskih prava kako bi se Spomenik borcu hrvatskog kipara Frana Kršinića što prije obnovio i vratio u izvorni oblik.

Izrazio je gradonačelnik i podršku stavu antifašističkih aktivista da ljudi koji su doprinijeli antifašizmu na području Dubrovnika dobiju primjeren tretman u imenovanju ulica i trgova te je preporučio suradnju nadležnog odbora Gradskog vijeća.

Foto: Grad Dubrovnik

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana