Politika

“Vlahušić vodi kampanju na uštrb građana”

"Vlahušić vodi kampanju na uštrb građana"

Zbog lošeg vremena, dubrovački HSS-ovci jutros su se okupili u Gružu i najavili održavanje svoje akcije “Knjiga žalbi – što vas smeta u našemu Gradu?” za slijedeći tjedan.

Od druženja s građanima nisu odustali već su, na čelu s kandidatom za gradonačelnika Željkom Ragužem, svoju jutarnju kavu popili u caffe baru Song.

Tom prilikom Željko Raguž je novinarima kazao kako je i ova akcija nastavak HSS-ove politike približavanja svakom čovjeku, jer “ono što je nama najvažnije i treba biti putokaz u vođenju grada, a posljednjih se godina izgubilo, je puls naroda”.

– Kada kažemo da nas zanimaju istinski problemi našega Grada i građana i da želimo pomoći koliko god to možemo, to nisu floskule. Mi doista želimo čuti sve primjedbe, prijedloge pa i pohvale, a sve što je moguće uputit ćemo i našim gradskim vijećnicima da postave kao pitanje na sjednicama Gradskog vijeća – istaknuo je Raguž. Dodao je i kako je današnja akcija tek početak, nastavit će se i kroz ogranke, ali će biti i drugih aktivnosti kojima je cilj isti – učiniti grad ugodnim za življenje.

Ovom prilikom Željko Raguž ukazao je i na neke konkretne situacije za koje smatra da su nedopustive pa tako govore o (ne)sposobnosti onih koji vode ovaj grad:

– Možda ću zvučati kao da se ponavljam, ali neke su situacije doista nedopustive. Ja znam da je predizborna godina, jasno mi je da gradonačelnik želi ostati na vlasti, i to poštujem, ali ne razumijem zašto to čini na uštrb naših građana? Na što konkretno mislim? Na to da je cijeli Dubrovnik jedno gradilište – jesu li se radovi u Sustjepanu, na Ilijinoj Glavici, u Gružu i na Batali morali odvijati baš u isto vrijeme, što se radilo protekle tri godine mandata? Na kraju krajeva, zašto se i mi, kao i u drugim gradovima, ne bismo mogli s izvođačima dogovoriti o izvođenju radova tijekom 24 sata ukoliko je to potrebno, s tim da se, naravno, izvođačima to uredno i po zakonu plati? – zapitao se Raguž.

Govoreći o, po njegovu mišljenju, mahom predizbornim projektima, Raguž je kazao da ne može ne spomenuti projekciju Proračuna Grada Dubrovnika za 2013. godinu, upitavši se je li baš slučajno da je on jedino u izbornoj godini veći za otprilike 100 milijuna kuna nego što je to inače.

– A što se samog Proračuna tiče, ima tu dosta nejasnih stavki, no jedna od upitnih zasigurno je 50 milijuna kuna za rad Ureda gradonačelnika – zaključio je Raguž.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist