Aktualno

‘Vlahušić vas se sjetio zbog glasova!”

Nezavisna lista Srđ je Grad poslala je priopćenje za medije u kojem su demantirali navode aktualnog gradonačelnika Andra Vlahušića o možebitnim razgovorima o koaliciji.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Drugi krug predizborne gradonačelničke kampanje, osim standardnih obećanja za berićetan i blagorodniji život građana, kandidatu Andru Vlahušiću služi i kao poligon za svjesno izbacivanje neistina različitog spektra. Zadnju u nizu iznio je Vlahušić u emisiji Lokalni izbori 2013 emitiranoj 27. svibnja u programu HRT 4. Tada je nonšalantno izjavio da je „obavio razgovore i s listom Srđ je Grad“ te da „s Igorom Miošićem komunicira na svakodnevnoj razini“, što su prenijeli i neki gradski portali. Te Vlahušićeve tvrdnje ne bismo smjeli deklarirati samo kao puke neistine, nego kao laži, što one doista i jesu.

Andro Vlahušić nije „obavio“ nikakve razgovore s listom Srđ je Grad niti je s Igorom Miošićem komunicirao na ikakvoj, a naročito ne na „svakodnevnoj razini“. Istina, dva sata nakon navedene emisije, bivša predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti nazvala je nositelja liste Srđ je Grad i u svoje ga je, i u ime bivšeg gradonačelnika Vlahušića, pozvala na razgovor. Dobila je isti odgovor kao i svi ostali: „Mi smo spremni samo na javni i transparentni dijalog pred građanima na temu triju točaka iz našeg programa, koje smo obznanili na zadnjoj tiskovnoj konferenciji (UPU Srđ, javni prostori i Etički kodeks)“. Tim je pozivom predsjednica gradskog SDP-a razotkrila tko je od početka njezin pravi kandidat za gradonačelnika.

Što Andro Vlahušić želi postići svojim lažima, osim dezavuirati načine i ciljeve za koje se bori nezavisna lista Srđ je Grad?

Andro Vlahušić samo želi vaš glas. Kao i prije četiri godine, kada je zagovarao referendum o projektu na Srđu, zalagao se za rad civilnih udruga u prostorima Lazareta, bio protiv komercijalizacije javnog prostora, i tako unedogled. Vlahušić ponavlja istu priču i danas. Četiri godine prakse, u kojima mu naš glas nije značio ništa, jasno su pokazale da su to bile predizborne laži. Četiri godine nije mislio na građane, već na raznorazne „investitore“ i njihove provizije, mislio je kako povećati količinu turista do neizdrživosti, mislio je kako ugasiti život u gradu i pretvoriti ga u muzej. A cijelo je to vrijeme model laži bio model upravljanja Gradom.
Nakon četiri godine Andro Vlahušić sjetio se građana jer ne glasaju ni „investitori“ niti  turisti, glasamo mi. Međutim, laž kao model javne komunikacije bivši gradonačelnik Vlahušić očito ne može prikriti!

Možemo li, nakon svega, vjerovati Andru Vlahušiću?'', zaključuje se u priopćenju.

 

Pročitajte još

U ponoć počinje izborna šutnja, u nedjelju biramo europarlamentarce

Dulist

VODIČ ZA EU IZBORE Kome ćete u nedjelju dati preferencijalni glas?

Dulist

VIDEO/’ORLANDO’ U AKCIJI Dubrovačkim vatrogascima stiglo ‘morsko’ pojačanje

Dulist