Politika

Vlahušić upozorio DORH na pljačku proračuna!

Gradonačelnik Andro Vlahušić je s govornice Gradskog vijeća pozvao sva državna tijela, te upozorio i Državno odvjetništvo

i Policijsku upravu da po njegovoj procjeni 'u Dubrovniku postoji organizirana skupina ljudi koja se udružila da opljačka proračun grada za najmanje 100 milijuna kuna'.

Sve to rekao je nakon svog 'elaborata' o dopisu Privredne banke Zagreba zbog neispunjavanja obveza po kreditu za gradnju javne garaže na Ilijinoj glavici. No, kredit od 12 milijuna eura podigla je Midia Grupa dok Grad Dubrovnik nije jamac tom kreditu. Ipak Vlahušić je upozorio gradske vijećnike i javnost da ukoliko se u roku od 30 dana ne postogne dogovor i ne ipsune dospjele kreditne obveze postoji opasnost od arbitraže. Tada bi se gradski proračun mogao naći u opasnosti za najmanje 100, a najviše 200 milijuna kuna.
Pitanje o dopisu PBZ-a i o tome što Grad kani poduzeti gradonačelniku je na sjednici Gradskog vijeća pod vijećničkim pitanjima postavila Olga Muratti.

Pročitajte još

Vijećnici dali suglasnost investitorima za izgradnju i financiranje ceste na Babinom kuku

Andrea Falkoni Račić

BARAČ SMATRA ‘Dodjela prostora i javnih površina bez natječaja omogućuje politički reket’

Andrea Falkoni Račić

‘Srđevci će glasati za mene kad na Srđu napravimo repliku Kuće cvijeća’

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija