Natrag
20.4.2019 10:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vlahušić u petak s Prkom o garaži

25.1.2012 @ 12:16 Andrea Falkoni Račić Garaža

Podijelite:

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić ovog petka, doznajemo, putuje za Zagreb.

Razlog – sastanak s Božom Prkom, predsjednikom Uprave Privredne banke Zagreb na temu garaže.

Vlahušić Prku, naime, mora izvijestiti o tijeku pregovora s Midia Grupom, odnosno o rezultatima sastanka koji se jučer dva i pol sata odvijao u Maloj vijećnici.

Iako jučer ništa konkretno između Grada i Midije nije dogovoreno, daljnji potez je očito na PBZ-u, koja je već ranije dala rok do 31. siječnja za podmirenje kreditnih obveza koje Garaža Dubrovnik ima prema ovoj banci.

Kako Grad Dubrovnik, prema tvrdnjama samog Grada, nema na temelju čega preuzeti obveze plaćanja 14 milijuna kuna, a Midia očito nema odakle plaćati svoje obveze jer je garaža neprofitabilna, još nije izvjesno kako će se riješiti ova agonija koja već neko vrijeme traje.

Sada je očito potez na PBZ-u, a kako je jučer medijima objasnio Vlahušić – jedan od mogućih scenarija jest da PBZ Midia grupu izbaci iz 'igre' i preuzme od 1. veljače njen udjel u garaži. Sve bi vjerojatno trebalo biti jasnije nakon petka, a o svemu će se Vlahušić pred vijećnicima i javnosti morati očitovati u subotu na Gradskom vijeću.

Doznajemo da gradonačelnik u Zagreb putuje sam. Jer jučer je dogovoreno kako će ubuduće sve pregovore oko garaže i s PBZ-om i s Midia grupom voditi on osobno.

– Najveći je ionako teret na meni, jer ja to trebam predložiti Gradskom vijeću. Nije to nepovjerenje u Nika (Šalju, op. a.) jer taj tehnički dio obavio je korektno. Utvrđujemo te stvari, raščistili smo poprilično toga, ali sad ulazimo isključivo u pravno-političku sferu – objasnio je Vlahušić.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana