AktualnoGrad

Vlahušić u dvojbi kome pogodovati!

Vlahušić u dvojbi kome pogodovati!

Iako je svjestan da neće izgraditi groblje na Dubcu, zbog imovinsko pravnih zavrzlama, ali i glavne prepreke što se zemljište nalazi na području tuđe općine gradonačelnik Andro Vlahušić i dalje zavlači javnost.

Najprije je na sjednici Gradskog vijeća poslao dvosmislenu poruku o možebitnom odustajanju od Dubca, da bi jutros u gradskoj upravi sazvao sastanak upravo na tu temu.

Sudionici sastanka jednoglasno su izrazili nezadovoljstvo zbog činjenice što su ih zaobišli predstavnici općine Župa Dubrovačka, kao i direktor tvrtke Groblje Dubac. Oni su naime, pismenim putem obavijestili kako ne žele sudjelovati na sastanku.
Podsjetimo, Nardelli je razočarano za dulist.hr ustvrdio kako se oko groblja vode dvostruke igre budući da Vlahušić odustaje od zajedničke investicije i razmišlja o novom projektu na Nuncijati.

Riječ je o parceli obitelji Šundrice, koju je ta obitelj spremna ustupiti Gradu Dubrovniku za gradnju groblja. Pismo, u kojem su iskazali svoju dobru volju, poslali su još prije par mjeseci Vlahušiću, da bi on o tome progovorio prvi put u srijedu na Gradskom vijeću. Riječ je o 7700 metara četvornih prostora, koji nažalost po pravilniku o gradnji groblja nije dovoljan za izgradnju grobnica po kojem investicija mora biti opravdana narednih 100 godina. Potrebiti obuhvat za gradnju groblja, budući da je čak 1500 Dubrovčana iskazalo interes za kupnju grobnice, prema pravilniku je 120 tisuća metara zemljišta! Na Dubcu ih je 126 tisuća.

Na Nuncijati Vlahušić je navodno već krenuo u pregovore s vlasnicima zemljištima kako bi došao do željene kvadrature, a kako doznajemo u igri je i parcela metkovskog gradonačelnika Stipe Gabrića Jamba. Njegove tisuće kvadrata, negrađevinskog zemljišta, mogao bi očito dobro utržiti, ukoliko gradska vlast odluči prekrižiti projekt u susjednoj općnini.

Konkretno na Dubcu su počela u javnost izlaziti imena vlasnika zemljišta u obuhvatu gradnje groblja. Uz gradskog vijećnika Pera Vićana koji ima manji dio u obuhvatu, a veći se odnosi na pristupne ceste tu je i navodno komad parcele obitelji Granić.

Ivan Granić je dijelu javnosti poznat od lokalnih izbora 2009., kada je gradonačelniku bio desna ruka u kampanji. Upućeni tvrde da je veliki dio zemljišta u obuhvatu gradnje groblja, dok se ostatak parcele prostire od brda do mora, koji de facto ne služi ničemu. Nakon što je ljubav pukla između Vlahušića i Granića očito se gradonačelnik sada želi ispetljati iz klupka Dubca i brzinski pronaći prostor za novu lokaciju.

Na Nuncijati se nudi rješenje, no pitanje je koliko će sve nas stajati pregovori Vlahušića i Jamba, koji poznato je, nije u financijski zavidnoj poziciji.
 
 
 

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist