Natrag
21.2.2019 02:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vlahušić traži očitovanje konzervatora

2.4.2012 @ 16:29 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Gradonačelnik Vlahušić očito je odlučio raskrstiti s optužbama o prekomjernom korištenju javnih površina na Stradunu.

Naime, kako stoji na službenoj internetskoj stranici Grada Dubrovnika, gradonačelnik je, kao što je i najavio na 26. sjednici Gradskog vijeća tijekom odgovora na vijećničko pitanje vijećnice Dubravke Marunčić, zatražio izvješće Upravnog odjela za gospodarenje nekretninama o korištenju javnih površina na Stradunu.

– Nakon analize koliko ima stolova te tko je zakupac, po kojim cijenama koristi javni prostor i koliko ukupno gradski proračun uprihoduje od stolova na Stradunu, Grad Dubrovnik zatražit će očitovanje Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture o primjerenosti postavljanja stolova kavana i restorana u blizini crkve svetog Vlaha. Na temelju navedenih podataka i očitovanja koji će biti objavljeni na službenim web stranicama Grada Dubrovnika, gradonačelnik će javno iznijeti preporuke za postupanje  Povjerenstvu za javne površine – stoji u objavi Grada Dubrovnika.

Podsjetimo, na prošloj sjednici Gradskog vijeća gradska vijećnica HDZ-a Dubravka Marunčić pitala je gradonačelnika zašto gradska uprava još uvijek nema uspostavljenu politiku upravljanja javnim protorima i površinama po mjeri građana. Pitanje je već tada razljutilo gradonačelnika koji je u svom odgovoru spomenuo i gradskog vijećnika Tomislava Ivušića (HDZ) koji ima dozvolu za držanje stolova baš ispred crkve svetog Vlaha.

Očito je gradonačelnik ljutnju odlučio konkretizirati.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana