Politika

Vlahušić traži Milanovićevu pomoć oko referenduma

Vlahušić traži Milanovićevu pomoć oko referenduma

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić uputio je danas pismo predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću, a na znanje i Organizacijskom odboru za izjašnjavanje birača o raspisivanju referenduma.

Pismo premijera Milanoviću donosimo u cjelosti:

“Poštovani predsjedniče Vlade,
građani Dubrovnika na poticaj civilne inicijativeSrđ je naš“ u razdoblju od 1. do 15 veljače ove godine prikupili su dovoljan broj potpisa za raspisivanje lokalnog referenduma.
Prikupljene potpise i referendumsko pitanje dostavili su službi Gradskog vijeća, a predsjednica Gradskog vijeća 22. veljače 2013. uputila je zahtjev za verifikaciju potpisa i potvrdu nadležnosti referendumskog pitanja Ministarstvu uprave. Grad Dubrovnik predvidio je i alocirao proračunska sredstva za održavanje referenduma.

Očekujući nalaz Ministarstva uprave, obraćam Vam se sa zamolbom za uklanjanjem svih nejasnoća s kojima se suočavaju birači s područja Dubrovnika, a odnose se na referendum o prijedlogu Urbanističkog plana uređenja ''Športsko-rekreacijski centar s golfskim igralištem i turističkim naseljem Bosanka-sjever i Bosanka-jug''.

Referendumsko pitanje glasi: „Jeste li za usvajanje urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou brda Srđ?“

Molim Vladu Republike Hrvatske da, prije nego se referendum objavi, odgovori na pitanja kako se i afirmativan i negativan referendumski odgovor odnose na prostorne planove Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, te da nam jasno odgovorite mogu li iz negativnog odgovora proizaći financijske štete koje se u posljednje vrijeme provlače kroz medijske napise.

Nužan je Vaš stav o ovim pitanjima, jer svaki građanin mora imati predočene sve posljedice koje mogu proizaći iz njihova glasanja „ZA“ ili „PROTIV“.

Stupa li negativnim odgovorom van snage GUP, stupa li van snage Prostorni plan Dubrovačko-neretvanske županije (s obzirom da oba predviđaju ono što se po referendumskom pitanju može oboriti) i na temelju kojih bismo onda dokumenata izdavali dokumente gradnje na drugim područjima Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije?

S obzirom na važnost referenduma, kao i na potrebu potpunog informiranja građana o temi o kojoj odlučuju, očekujem Vaš odgovor u najskorijem roku kako bi se građani, u potpunosti informirani o svemu, mogli na biralištima očitovati što prije.

gradonačelnik
Andro Vlahušić“

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist