Aktualno

Vlahušić: Spremni smo za još veći broj turista

Turistička zajednica Grada Dubrovnika u 2011. godini ostvarila je višak prihoda nad rashodima od 926 837 kuna, pa je ukupni minus TZ-a na kraju godine smanjen s 2,1 na 1,2 milijuna kuna.

Ukupni prihod koji je TZ Grada Dubrovnika ostvarila u 2011. godini iznosio je 16,3 milijuna kuna (4 posto više od planiranog), dok je ukupni rashod iznosio 15,3 milijuna kuna (13 posto više od predviđenog).

U osvrtu na izvješće o aktivnostima TZ-a za 2011. godinu predsjednik Skupštine TZ-a, gradonačelnik Andro Vlahušić kazao je kako je u godinu dana broj posjetitelja Dubrovnika ukupno iznosio gotovo četiri milijuna, što uključuje 1,5 milijuna izletnika s cruisera i 2,35 milijuna posjeta.

– Bez sinergije ne bismo mogli napraviti ovakve rezultate. Ponosni smo što MUP i komunalne službe nisu zabilježile niti jedan incident ili negativan napis u prošloj sezoni. To je znak da smo naučili živjeti s turistima, i građani i institucije, te kako smo spremni za još veće brojke. Ako godišnje riješimo dva ili tri veća problema, te brojke će biti još i veće – kazao je Vlahušić. O izvješću nije bilo rasprave, što je Vlahušić usporedio sa šalom o „malom Crnogorcu, koji je šutio do šeste godine, jer dotad nije imao primjedbi“.

Inače, skupština TZ-a opet je imala problem s kvorumom. Naime, skupštini nije nazočio dio hotelijera i trgovaca, pa zbog nedostatka dvotrećinske većine nisu mogle biti donesene izmjene i dopune Statuta TZ-a, a što je isprovociralo gradonačelnika Vlahušića.

– Ovo nije prvi put da hotelijeri i trgovci ne nazoče skupštini TZ-a. Očito misle da im ne trebamo, pa ćemo se tako i mi ponašati prema njima. Na 10. svibnja zabilježen je 13 posto veći rast dolazaka i 19 posto više noćenja nego lani, od toga u hotelima 18 posto više, a u privatnom smještaju 28 posto više nego lani. U četiri godine ostvarili smo milijun i pol noćenja više. Od zarađenih otprilike 150 milijuna eura, hotelima pripada 120 milijuna. Morat ćemo donijeti određene promjene u Statutu TZ-a – kazao je Vlahušić.

Njegov monolog prekinula je direktorica TZ-a Nikolina Vicelić, kazavši kako su se njezini bivši kolege ispričali zbog neodgodivih obaveza i putovanja. Vladimir Bakić iz županijske TZ upozorio je kako je mandat u skupštini vezan za osobu i ne može se prenositi, dok je pročelnik za turizam Milan Perić predložio da se ubuduće vodi evidencija o nazočnosti.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I DALJE ČVRSTOG STAVA Nema suradnje s Trebinjem bez isprike

Dulist

RAVNATELJICA CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB RUŽICA MISIR Prijete nam svakodnevno. Ne odustajemo!

Leona Rašica

ATLANTSKA PLOVIDBA Usmjereni smo na pružanje pomoći ozlijeđenim pomorcima te obiteljima smrtno stradalih

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija