Grad

VLAHUŠIĆ SE OBRUŠIO NA KONZERVATORE ‘Zašto gledaju samo milimetarske pukotine na Revelinu?’

VLAHUŠIĆ SE OBRUŠIO NA KONZERVATORE 'Zašto gledaju samo milimetarske pukotine na Revelinu?'

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić još se jednom obrušio na Društvo prijatelja dubrovačke starine, ali i na konzervatore.

Naime, konzervatore je optužio da zatvaraju oči u slučajevima kada navodne devastacije radi DPDS, dok se Gradu Dubrovniku ‘gledaju milimetarske pukotine na Revelinu’. Je li time pokušao umanjiti značaj kritičnog stanja na ovoj gradskoj tvrđavi?

Naime, odgovarajući na novinarsko pitanje o navodnim devastacijama na Pelinama u režiji DPDS-a, istaknuo je kako ne zna o čemu se radi, ali će komunalni redari provjeriti i napraviti prijavu ako ima osnova za to.

– Dovoljno je poći na Pile i vidjeti ono smeće, koje još nisu počeli uklanjati. To je jedna neuobičajena situacija kad se Gradu Dubrovniku gledaju pukotine na Revelinu i kada konzervatorska služba traži, s pravom, da mi to napravimo, i napravit ćemo što god treba, a zatvara kompletno oči kada Društvo prijatelja radi takvo nešto. Zašto to radi, trebate to pitati njih – rekao je Vlahušić dodavši kako je Grad spreman i na najstrože kriterije, te će se Revelin zatvoriti ako treba dok traju radovi na saniranju ‘milimetarskih pukotina na Revelinu’.

– Zašto se ne pogleda postoje li pukotine i u svim drugim zgradama u gradu pa ćemo zatvoriti cijeli dio grada. To je jedan neuobičajeni dvostruki moral koji nije dubrovački. Ovaj grad treba čuvati, ali je šteta da se netko tko se zove štićenikom baštine može ponašati na takav način – zaključio je Vlahušić, tijekom obilaska radova u Ulici branitelja.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist