Politika

“Vlahušić se boji i referenduma i građana”

"Vlahušić se boji i referenduma i građana"

Na izjavu aktualnog gradonačelnika Andra Vlahušića mnogi su burno reagirali, a svoj osvrt o tome dao je i kandidat za gradonačelnika Hrvatskih Laburista – stranke rada dr. sc. Matko Bupić.

"Skandalozna je i sramotna izjava našega aktualnog gradonačelnika u jutrošnjoj radijskoj emisiji "Poligraf" da je neizlazak građana na referendum "način njihova aktivnog sudjelovanja u referendumu". To je još jedan u nizu dokaza kako se gradonačelnik boji i referenduma i građana i da je lagao i onda kada je potpisivanjem peticije izrazio podršku raspisivanju referenduma.

Referendum nije utakmica u kojoj se taktizira oko bodova i nije bitka u kojoj se ne biraju sredstva za pobjedu. Pobjeda bilo kojeg od dva suprotstavljena mišljenja, bit će pobjeda isključivo i samo ako bude predstavljala volju većine. A to će biti moguće jedino ako na referendum izađe dovoljan broj birača. U protivnom, Dubrovčani neće zaista odlučiti o sudbini svoga Grada, i u konačnici, rezultat neuspjelog referenduma bit će povod sutrašnjih podjela i sukoba među susjedima i sugrađanima. A to je najgore što se jednoj zajednici može dogoditi.

Izaći na referendum znači biti dostojan svog demokratskog prava na upravljanje vlastitim gradom. Znači poštivati demokratsko pravo svojih prijatelja i susjeda da sudjeluju u javnim odlukama. Dati svoj osobni doprinos uspjehu referenduma znači dati svojim sugrađanima pravo na drukčije mišljenje."

 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist