Politika

“Vlahušić se boji i referenduma i građana”

Na izjavu aktualnog gradonačelnika Andra Vlahušića mnogi su burno reagirali, a svoj osvrt o tome dao je i kandidat za gradonačelnika Hrvatskih Laburista – stranke rada dr. sc. Matko Bupić.

"Skandalozna je i sramotna izjava našega aktualnog gradonačelnika u jutrošnjoj radijskoj emisiji "Poligraf" da je neizlazak građana na referendum "način njihova aktivnog sudjelovanja u referendumu". To je još jedan u nizu dokaza kako se gradonačelnik boji i referenduma i građana i da je lagao i onda kada je potpisivanjem peticije izrazio podršku raspisivanju referenduma.

Referendum nije utakmica u kojoj se taktizira oko bodova i nije bitka u kojoj se ne biraju sredstva za pobjedu. Pobjeda bilo kojeg od dva suprotstavljena mišljenja, bit će pobjeda isključivo i samo ako bude predstavljala volju većine. A to će biti moguće jedino ako na referendum izađe dovoljan broj birača. U protivnom, Dubrovčani neće zaista odlučiti o sudbini svoga Grada, i u konačnici, rezultat neuspjelog referenduma bit će povod sutrašnjih podjela i sukoba među susjedima i sugrađanima. A to je najgore što se jednoj zajednici može dogoditi.

Izaći na referendum znači biti dostojan svog demokratskog prava na upravljanje vlastitim gradom. Znači poštivati demokratsko pravo svojih prijatelja i susjeda da sudjeluju u javnim odlukama. Dati svoj osobni doprinos uspjehu referenduma znači dati svojim sugrađanima pravo na drukčije mišljenje."

 

Pročitajte još

Penava izlazi na izbore sa Škorovim Domovinskim pokretom

Dulist

Hodžić za DuList: Bošnjaci moraju imati svog vlastitog zastupnika u Saboru

Dulist

GRADSKO VIJEĆE ODLUČUJE Ukida se bivši Medovićev odjel za imovinu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija