Natrag
21.5.2018 05:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vlahušić: Šalja je HDZ-ovac!

10.7.2012 @ 14:04 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Povodom jučerašnjih izjava zamjenika gradonačelnika Nika Šalje oglasio se i gradonačelnik Vlahušić, koji je Šalju usporedio s dužnosnicima HDZ-a. Priopćenje prenosimo u cijelosti, premda je poslano prilično neobično, bez memoranduma Grada Dubrovnika i potpisa gradonačelnika.

"Gradska uprava kojoj sam na čelu nastavit će s realizacijom izbornog programa

Niko Šalja svojim je medijskim nastupima potvrdio svoju opredijeljenost za stavove koje obično iznose dužnosnici HDZ-a.

Protivno politici SDP-ovog premijera i ministra,  a u skladu sa političkom komunikacijom Tomislava Karamarka i Nikole Dobroslavića, kritizira odustajanje od gradnje Pelješkog mosta iako je takva gradnja u ovom ekonomskom trenutku od strane hrvatske vlade proglašena nerealnom.

Time je preuzeo populistički i kritizerski javni diskurs bez imalo odgovornosti za svoje postupke, upravo onakav kakav je tipičan za aktivnosti HDZ-ovih političara.

O tome kako Niku Šalji nedostaje profesionalne odgovornosti govori i njegova izjava da „SDP nije upoznat s projektima i ne može se izboriti za svoje političko djelovanje unutar koalicije“, iako je upravo SDP stranka koja ima predsjednicu Gradskog vijeća, dvoje zamjenika gradonačelnika, najveći broj članova upravnih vijeća i nadzornih odbora gradskih komunalnih poduzeća i ustanova, kao i najveći broj direktora koje po suvlasničkom udjelu imenuje Grad Dubrovnik.

Ako se u takvoj konstelaciji snaga zamjenik Šalja i njegovi eventualni istomišljenici nisu uspjeli izboriti za vlastiti prostor političkog djelovanja kao i za ostvarivanje projekata i politika, na temelju kojih su ih građani izabrali, to u svakom slučaju govori o njihovoj nesposobnosti da ih osmišljavaju i vode, a ne o tom da su im na tom putu stajale vanjske prepreke u vidu drugih koalicijskih partnera.

Kao i do sada, gradska uprava kojoj sam na čelu nastavit će s realizacijom izbornog programa jer se nikad nećemo odreći odgovornog i predanog rada usmjerenog na opće dobro Dubrovnika."

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana