Natrag
24.4.2018 12:30

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vlahušić: Rekao sam Plenkoviću, HDZ-ovci će mi rušiti proračun od 577 milijuna kuna

12.11.2016 @ 16:10 Nikša Miletić Grad / Politika
6;6

Podijelite:

Dubrovački gradonačelnik Andro Vllahušić rekao je u subotu nakon sastanka s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, kako je premijera upoznao sa svojom pretpostavkom kako će gradski vijećnici HDZ-a, zajedno s onima iz DDS-a te liste Srđ je Grad rušiti proračun za 2017. godinu težak 577 milijuna kuna.

Vlahušić je nakon prvog službenog sastanka s premijerom poručio kako se s Plenkovićem dotaknuo ključnih projekata za Dubrovnik te zatražio njegovu pomoć u rješavanju pitanja brojnih projekata od Terminala u Gružu, hotela Belvedere, golfa na Srđu, koncesije za žičaru itd.

Upitan za komentar najave kako je predsjednik dubrovačkog HDZ-a (ujedno i predsjednikGradskog vijeća) Mato Franković njihov kandidat za gradonačelnika, Vlahušić je rekao kako bi volio da bude što više kandidata te poručio kako mu nije neobično da se upravoFranković, koji je od Vlahušića na posljednjim lokalnim izborima od njega izgubio za 472 glasa, ponovno kandidira.

– Svi mogu odlučiti kako žele ići na izbore, a za mene će biti neobično to što će HDZ vjerojatno srušiti proračun za 2017. godinu od 577 milijuna kuna. Rekao sam premijeru kako očekujem da će vijećnici HDZ-a, Dubrovačkog demokratskog sabora i liste Srđ je Grad rušiti proračun. Kako očekivati od građana da vas podrže ako vi, kako bi povećali sebi šanse na izborima za jedan posto, kažnjavate 45 tisuća ljudi? – rekao je Vlahušić.

Negativno mišljenje za žičaru

Dubrovački gradonačelnik je ustvrdio i kako je na adresu Grada Dubrovnika stiglo negativno mišljenje Ministarstva financija za naplatu koncesije na žičaru u vlasništvu Excelsa nekretnina.
– Šest godina se tučem za žičaru, ovo je četvrti premijer, a nismo dobili ništa. Obrazloženje Ministarstva je da nisu ispunjeni svi formalni uvjeti, a koji su to nitko ne zna. Nije točno da je Grad pogriješio i da nedostaje jedan dokument kako je objavljeno. Ne ide to lako –  rekao je Vlahušić.

U slučaju neizglasavanja proračuna za 2017. godinu, kao i Odluke o privremenom financiranju doći će do prestanka mandata Gradskom vijeći i gradonačelniku. S obzirom kako je riječ o kalendarski izbornoj godini neće se održati prijevremeni već redovni izbori u svibnju.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana