Aktualno

Vlahušić ‘rado viđen gost’ na Sudu!

Vlahušić 'rado viđen gost' na Sudu!

Prema informacijama iz dubrovačkog Prekršajnog suda, u tijeku je pet prekršajnih postupaka protiv okrivljenika Andra Vlahušića.

U dva slučaja riječ je o prekršajima iz doba njegovog upravljanja Općom bolnicom Dubrovnik, a u tri postupka tereti ga se kao gradonačelnika, odnosno odgovornu osobu na čelu Gradske uprave. No, krenimo redom.

Za vrijeme upravljanja Bolnicom Vlahušić je prekršio dva zakona. Državni inspektorat republike Hrvatske – područna jedinica Split – ispostava Dubrovnik optužila ga je da je prekršio Zakon o zaštiti na radu, točnije članak 109..
 
Dva u Bolnici, tri u Gradu
 
Po tom članku Vlahušić nije odmah izvjestio tijelo inspekcije rada o smrtnoj, skupnoj ili težoj ozljedi zaposlenika ili u propisanom roku nije dostavio pismeno izvješće o ozljedi. Stoga mu prijeti novčana kazna od pet tisuća do 15 tisuća kuna kao odgovornoj osobi. Opća bolnica Dubrovnik mogla bi u istom slučaju 'zaraditi' novčanu kaznu od 10 tisuća do 40 tisuća kuna.

 U drugom slučaju kojeg je 'skupio' kao ravnatelj Bolnice Prekršajnom sudu ga je tužila Agencija za zaštitu osobnih podataka i to radi kršenja članka 36. Zakona o zaštiti osobnih podataka, u kojem stoji da nije Agenciji za zaštitu osobnih podataka dostavio evidenciju o zbirci osobnih podataka u propisanom roku. dakle, očito je zakasnio i prekrdašio zakonske rokove. Za to mu prijeti novčana kazna od pet tisuća do deset tisuća kuna, dok će se račun OB Dubrovnik 'olakšati' za iznos od dvadeset do četrdeset tisuća kuna.

Kao gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić je uspio u nepunom jednom mandatu sakupiti čak tri prekršajna postupka u kojem je okrivljenik.
Uprava za inspekcijske poslove zaštite prirode – Odjel u Dubrovniku okrivilo je Vlahušića za prekršaj iz članka 195. Zakona o zaštiti prirode jer je obavljao zahvate i radnje kojima je izmijenio ili narušio vrijednosti radi kojih je zaštićen spomenik parkovne arhitekture, te je propustio provesti uvjete zaštite prirode utvrđene odlukom o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja i ugovorom o koncesiji. Tako će, ukoliko izgubi spor, Vlahušić iz svog džepa morati izvaditi sedam tisuća do trideset tisuća kuna, dok bi Gradu stigla novčana kazna od dvadesetpet tisuća do čak dvjesto tisuća kuna!

Zbog kojih još prekršaja je Vlahušić završio na sudu te koliko će to ukupno koštati građane Dubrovnika pročitajte u novom broju tjednika duList, koji se od srijede nalazi u prodaji.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist