Politika

Vlahušić računa na podršku Srđevaca

Vlahušić računa na podršku Srđevaca

Vlahušićeva koalicija HNS-SDP-HSU sa svojih 10 viječnićkih mandata očekuje kako će predstojnik Ureda državne uprave za Dubrovačko-neretvansku županiju Baldo Pušić sazvati sjednicu Gradskog vijeća 31. ožujka.

Takav mu je prijedlog i upućen, a za predsjednika tog tijela koalicija predlaže šefa dubrovačkog SDP-a Mladena Gojuna. Vlahušić se također nada kako će na toj konstituirajućoj sjednici njegov prijedlog proračuna, jer vjeruje u pobjedu za mjesto gradonačelnika, biti usvojen i proračun težak skoro 407 milijuna kuna. Iako očito nema potrebnu većinu.

Naime, Vićanov DDS nakon što je obznanio kako neće koalirati s Vlahušićem, danas je i javno dao podršku kandidatu HDZ-a Matu Frankoviću, dok i sam Vlahušić priznaje kako nisu vodili nikakve razgovore oko koaliranja s listom Zajedno za Grad Mara Kristića. No, priznao je kako je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić obavila prijateljski razgovor upravo s Vićanom.

– Predlažemo da se Gradsko vijeće sazove 31. ožujka jer su se stekli svi uvjeti za njegovo konstituiranje. Nas je deset, ali pozdravljamo inicijativu Srđ je grad, koja je rekla da će podržavati sve dobre projekte. Mi s njima nismo imali službene razgovore do sada, ali podržavamo njihov stav. Imali smo i prijateljski razgovor s DDS-om, ali mislimo da imamo pravo pokušati sastaviti Gradsko vijeće i pokušati napraviti proračun – zaključio je Andro Vlahušić.
Ipak ne treba zaboraviti kako je prošlog tjedna Maro Kristić izjavio kako je teško očekivati suradnju s kandidatom Androm Vlahušićem, jer se programatski ne dodiruju.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist