Natrag
20.2.2019 13:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vlahušić pronašao ulagače iz Obale Bjelokosti

1.4.2013 @ 19:54 Baldo Marunčić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić konačno je ulovio pravog investitorskog 'kapitalca'!

Naime, na adresu Grada pred 10-ak je dana stigao poziv na suradnju iz Obale Bjelokosti, točnije bjelokošćanske milijunašice Rose Koume, kćeri poznatog trgovca kakaom Nguesana Koumea, smaknutog od strane pobunjenika u građanskom ratu koji već godinama bjesni u toj afričkoj državi.

Kako stoji u službenom dopisu, Rose Koume spremna je u gradu Dubrovniku uložiti velik dio svog bogatstva, koje se procjenjuje na 7 milijuna dolara, a kojeg je uspjela spasiti iz banaka u prijestolnici Abidjanu. Koume novac želi uložiti bilo gdje izvan Afrike, a Vlahušić može biti sretan što je izabrala baš Dubrovnik.

U što konkretno Koume želi uložiti? Ponudila je Vlahušiću tri mogućnosti. Jedna je transportna industrija, a pretpostavlja se da pritom misli na prometno poduzeće Libertas, od kojeg želi stvoriti regionalnog autoprijevoznika.

Druga mogućnost su hoteli s pet zvijezdica, prije svega hoteli Belvedere i Kupari. Kao treću mogućnost Koume je Vlahušiću ponudila sustav 'slobodnih ruku', odnosno ulaganje u bilo koji posao u koji se Vlahušić bolje razumije, što je pravi melem za gradonačelnikovo uho, koji već ima popis najhitnijih ulaganja, prije svega u komunalnom području.

Bjelokošćanska ulagačica Rose Koume na kraju svog pisma Vlahušiću obećava dodatnih 15 posto ukupnih ulaganja, dakle milijun i 50 tisuća dolara ukoliko njeno ulaganje u gradsku infrastrukturu prođe u redu.

Inače, kako bi cijeli posao ostao transparentan, iz Grada Dubrovnika potrudili su se u potpunosti objaviti pismo i na službenim stranicama, točnije u Kalendaru događanja pod datumom 24. ožujka ove godine.

Zasad nije poznato kada će gospođa Koume posjetiti naš grad.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana