Politika

Vlahušić: Projekt Studentskog doma je hitan!

Vlahušić: Projekt Studentskog doma je hitan!

Posljednja sjednica započinje burno. Na 'scenu' je stupio gradonačelnik Vlahušić, iznoseći 6 dodatnih točaka za početak posljednje sjednice.

Vlahušić je iznio Prijedlog odluke o oslobađanju Sveučilišta u Dubrovniku komunalnog doprinosa, a za izgradnju Studentskog doma.
– Ova točka je došla kao hitni zahtjev Sveučilišta od utorka. I Grad i Županija svi zajedno podupiremo razvoj Sveučilišta, donijeli smo odluku o izgradnji doma. Sada se dogodila situacija kada treba platiti 7,5 milijuna kuna komunalnog doprinosa i ovo je jedan od rijetkih projekata koji bi bili aktivni 1. srpnja. ovim se otvara mogućnost da Sveučilište dobije potvrdu na glavni prijekt i to je razlog za hitnost – kazao je gradonačelnik.

Prijedlog o uvođenju subvencije na cestarinu gradonačelnik je odlučio povući, jer 'nema potrebe da politizira'.
– Treba je bolje pripremiti – dodala je predsjednica GV-a Olga Muratti.
Predložen je i prijedlog o dokapitalizaciji prijevoznog poduzeća Libertas.
– Novi zakon koji je stupio na snagu daje poduzećima mogućnost, umjesto plaćanja poreza na dobit, može povećati temeljni kapital. dakle, umjesto da platimo porez povećavamo temeljni kapital. Odakle sad dobit? Kako se 2012. može završiti s dobiti, a mi smo im smanjili subvenciju? To je bilo moguće jer je ugovor s GP-om bio živ, to se održavalo 4 godine do sadašnje odluke GP-a. Odatle razlika 2.5 milijuna kuna. I sve mora biti usvojeno do 30. lipnja i odlučimo se hoćemo li uvrstiti točku ili oštetiti grad za 4 milijuna kuna? – kazao je gradonačelnik.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist