Aktualno

Vlahušić prihvatio ostavku Nikoline Vicelić!

Vlahušić prihvatio ostavku Nikoline Vicelić!

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić na današnjoj konferenciji za novinare obavijestio je medije kako je prihvatio ostavku dodanašnje direktorice Turističke zajednice Grada Dubrovnika Nikoline Vicelić.

– Pročelnik Perić i ja jučer smo s direktoricom Vicelić imali sastanak u vezi stanja u TZ-u i ukupnom stanju u turizmu. Nismo se složili u razmišljanjima i gospođa Vicelić mi je predala pismenu ostavku koju sam ja prihvatio. Nakon ovakvih rezultata želim se zahvaliti gospođi Vicelić i njenom timu. Razlog neslaganja je pitanje razrješenja odnosa unutar TZ-a. Imali smo različite poglede i nismo to razrješili – obrazložio je odluku o ostavci direktorice Vicelić gradonačelnik Vlahušić te dodao kako će uskoro sazvati Vijeće TZ-a koje će prihvatiti ostavku i raspisati novi natječaj za direktora TZ-a.

– Direktorica je htjela promjeniti način rada u TZ-u. Usaglašavanje menadžerskog i operativnog posla s jednim ustaljenim, dugogodišnjim radom dovelo je dorazličitosti koje se nisu mogle pomiriti. Gospođa Vicelić je htjela promjeniti stvari brzo i kvalitetno, ali to u javnom sektoru ima svoja pravila, koja su vrlo spora, i tu je nastao sukob. U ovom razdoblju ćemo pročelnik Perić i ja posvetiti više vremena radu TZ-a – objasnio je gradonačelnik.

U međuvremenu će za vršitelja dužnosti direktora biti izabran netko od zaposlenika "koji nije iz sukobljenih strana".

– Do tada nastavljamo normalno raditi. Dio zaposlenika u TZ-u, kojih ima jako puno u odnosu na druge TZ u Republici Hrvatskoj, očito smatra da je njihov zadatak zabava Dubrovčana, a posao TZ-a je primarno proizvodnja turističkih proizvoda za strance. To tako ne može ići. Neovisno tko će biti novi direktor, imati ovakve rezultate, izvanredne uvjete na Pilama i budžet od 18 milijuna kuna, gotovo milijun kuna po zaposleniku, zahtjeva čvrstu, snažnu i disciliniranu organizaciju koja treba analizirati podatke i s privatnim partnerima napraviti značajan iskorak kako 2012. godina ne bi bila zapamćena kao godina velikog uspjeha, nakon koje bi nastupilo opuštanje. To neću dopustiti i zato ću povući odgovarajuće poteze koji će osigurati komunikaciju sa svim partnerima u turizmu – kazao je gradonačelnik Vlahušić.

– Za nas je to svršena priča. Građanima su ti razlozi ireleventni, jer se TZ ionako mora baviti gostima Grada, a ne domaćima – kazao je gradonačelnik, dodavši kako je Vicelić htjela provesti strukturne promjene kroz smanjenje broja zaposlenih, što ide puno teže u javnim, nego u privatnim tvrtkama.

– Slažem se da je za posao koji rade i proračun koji imaju, broj od 21 zaposlenih prevelik. Gospođa Vicelić je htjela provesti neke promjene koje u privatnom sektoru lakše idu, ali u javnim institucijama poput TZ-a zaposlenici zu saštićeni Zakonom o radu i kolektivnim ugovorom. To ne ide preko noći i ciljeve je trebalo postaviti u dužem razdoblju – kazao je gradonačelnik, priznavši kako je zbog takvih odredbi i na plaći Grada Dubrovnika od 1500 ljudi barem 10 do 20 posto višak koji u privatnom sektoru "ne bi imali što raditi".

– Krizni problem je riješen i idemo dalje. Sukobi su iza nas, tražimo novu kvalitetnu osobu – zaključio je gradonačelnik.

Gradonačelnik nije mogao reći hoće li Vicelić ostati u TZ-u, jer je to "stvar osobne odluke".

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist