Grad

Vlahušić predlaže da se Excelsa nekretninama dodijeli koncesija za žičaru

Žičara

Budući da Excelsa nekretnine Gradu Dubrovniku nisu dostavile zahtjev za izdavanje koncesije za žičaru Dubrovnik-Srđ, isti je prema nadležnim tijelima podnio sam gradonačelnik Andro Vlahušić.

Vlahušić je, naime, uputio zahtjev za davanjem prethodne suglasnosti na koncesiju žičare za prijevoz osoba Dubrovnik-Srđ Ministarstvu financija, Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture i Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom.

Kako se ističe na stranicama Grada Dubrovnika, sukladno odredbama Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o žičarama za prijevoz osoba, Grad Dubrovnik je od trgovačkog društva Excelsa nekretnine d.d. 17. lipnja 2014. zatražio dostavljanje zahtjeva za izdavanjem koncesije za već postojeću žičaru. No, navedeno do danas nije dostavljeno što rezultira oštećenjem gradskog proračuna, navodi se u dopisu.

Slijedom navedenog, povjerenstvo za žičaru za prijevoz osoba Dubrovnik-Srđ donijelo je prijedlog da se trgovačkom društvu Excelsa nekretnine d.d. dodijeli koncesija za gospodarsko korištenje općeg ili drugog dobra. Žičara Dubrovnik-Srđ je u neprekidnoj funkciji od 10. srpnja 2010., te za to vrijeme vlasnik Gradu Dubrovniku nije plaćao naknadu za korištenje.
Prema prijedlogu, koncesija se dodjeljuje u trajanju od 50 godina, a visina se sastoji od fiksnog i varijabilnog dijela. Fiksni dio iznosi 10 tisuća kuna mjesečno, a varijabilni iznosi 24 posto od ostvarenih neto prihoda od prodaje karata, napisao je Vlahušić nadležnim tijelima u svom prijedlogu.

Nakon što nadležna ministarstva i DUDI izdaju prethodnu suglasnost i Grad Dubrovnik zaprimi zahtjev za izdavanjem koncesije, ista dokumentacija će se dostaviti na konačnu odluku Gradskom vijeću Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist