Politika

Vlahušić pred vijećnike progurao UPU Bosanka 2

Vlahušić pred vijećnike progurao UPU Bosanka 2

Gradonačelnik Andro Vlahušić i njegova gradska uprava progurali su zadnji dan roka pred gradske vijećnike donošenje Urbanističkog plana uređenja Bosanka 2.

Taj plan, iako je u GUP uvršten još  2005. godine, te od tada nije doživio promjene, važan je prvenstveno jer se nalazi na osjetljivom području padina Srđa. Bosanka 2 odnosi se na neizgrađeni dio postojećeg naselja Bosanka, te graniči s područjem rezerviranim za gradnju golf parka.

Pročelnica Jelena Lončarić hitno stavljanje prijedloga na današnji red sjednice obrazložila je činjenicom da sukladno zakonskim propisima rok za njegovo donošenje ističe upravo 10. prosinca, jer je javna rasprava održana prije 9 mjeseci, a upravo danas stigla je suglasnost Ministarstva kulture. Zanimljivo je spomenuti kako se još čeka mišljenje župana i županijskog Zavoda za prostorno uređenje.

Hitnu proceduru donošenja UPU-a kritizirali su vijećnici HDZ-a koji smatraju kako je neozbiljno i nedopustivo tako važan materijal gurati na sjednicu po hitnom postupku.

– Ovaj UPU je od krucijalne važnosti za grad jer se radi o obroncima Srđa. Stavljate ga na dnevni red bez da smo vidjeli materijale, te očekujete da o njemu glasujemo nakon pripreme na samoj sjednici – rekao je vijećnik Antun Kisić, izrazivši sumnju da se u tim materijalima nešto krije. 

– Čudi me da bilo koji ozbiljan pročelnik može ispriku tražiti u zadnjem danu roka – čudio se Kisić.

U obranu pročelnice Lončarić stao je nezavisni vijećnik Pero Vićan, ustvrdivši kako se ovim planom otvara novi investicijski ciklus na području grada.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist