Natrag
27.5.2018 23:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vlahušić pozvao DORH među vatrogasce!

29.6.2012 @ 17:01 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić uputio je poziv državnom odvjetništvu i policiji da istraže sporne javne nabave iz 2008., a najavio je i osobni angažman u rješavanju organizacijskih i formalnih nesuglasica, piše na stranicama Grada Dubrovnika.

Sve to rekao je Vlahušić na sastanku sa zapovjednicima Javne vatrogasne postrojbe Dubrovnik i Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika Stjepkom Krilanovićem i Antom Grčićem.

Sastanak je iniciran nakon sjednice Gradskog vijeća na kojoj je vijećnik HDZ-a Antun Kisić upozorio na alarmantno stanje u dubrovačkom vatrogastvu. Sve na temelju dopisa kojeg je dobio, a koje je dostavljeno Vlahušić i predsjednici Gradskog vijeća Olgi Muratti.

Kako dalje navode iz gradske uprave, na sastanku s vatrogasnim zapovjednicima je zaključeno kako materijalni problemi u poslovanju Javne vatrogasne postrojbe uglavnom proizlaze iz izostanka povrata sredstava od strane Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, radi čega je pokrenut i upravni postupak.

S druge strane, Grad Dubrovnik, hvale se gradski službenici, redovito izvršava svoje obveze te će se proračunskim izdacima za vatrogasce dodati i 600 tisuća kuna duga preuzetog od Republike Hrvatske.
Stručna tijela ministarstva i Državne uprave za zaštitu i spašavanje izvršit će nadzor te utvrditi tehničke potrebe dubrovačkih vatrogasaca kako bi se temeljem tog stručnog nalaza moglo investirati u novu opremu, najavljeno je na sastanku.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana