Aktualno

Vlahušić: Potpisat ću peticiju za referendum

Vlahušić: Potpisat ću peticiju za referendum

Đuro Capor iz inicijative Srđ je naš pitao je gradonačelnika Vlahušića dokad će uskraćivati građanima pravo na referendum.

– Otvoreno vas pitam hoćete li pozvati građane da zajednički odluče o onom što će biti u njihovom gradu, tj. da dadu potpis za pokretanje referenduma – kazao je Capor, podsjetivši Vlahušića i na drugo obećanje da će predstaviti listu vlasnika čestica na Srđu i Bosanci, jer na svim česticama u vlasništvu Razvoj Golfa se planiraju vile i apartmani.

– I onda i danas kažem isto: jesam za referendum i bit ću prvi koji će potpisati za referendum. Ali referendum pokreće Gradsko vijeće, a na temelju potpisa 20 posto potpisa. Gradsko vijeće će donijeti odluku u svoje ime. Svaki građanin će samostalno odlučiti hoće li potpisati za referendum – kazao je gradonačelnik Vlahušić.

– Velika većina ljudi na Bosanci je dio prodao, a dio ostavio za sebe, a po urbanoj komasaciji je obveza glavnog ulagača po proporciji vlasništva osigura odgovarajući volumen građevinskog zemljišta. Što se tiče ŠRC-a, toga u početku nije bilo, ali smo se izmjenama dogovorili na 40 tisuća kvadrata u cijelosti sportu, bez pješačkih i biciklističkih staza, golfa i jahanja. Taj prijedlog smo uputili Dubrovačkom savezu sportova i njihove potrebe smo ugradili u ovaj dio, uključujući sportsku dvoranu – kazao je Vlahušić, te dodao kako će podržati gradnju ako ekološka studija bude pozitivna.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist