Natrag
19.2.2019 16:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vlahušić: Pisma sam slao iz sjećanja!

22.5.2013 @ 12:47 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

Nakon što je GONG prozvao dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića za kršenje Ustava, Zakona o zaštiti osobnih podataka i Kaznenog zakona na ovu temu očitovao se danas  i sam Vlahušić.

Podsjetimo, Vlahušić koji ujedno povremeno radi i kao doktor u dubrovačkoj općoj bolnici, svojim pacijentima slao je pisma u kojima traži njihovu potporu na minulim lokalnim izborima. Zbog ovog poteza kaznenu prijavu protiv njega je podnijela nezavisna lista građana Srđ je Grad, a sam Vlahušić danas je novinarima odgovorio kako pisma nije slao iz nikakve baze podataka već – sjećanja.

-Ispričavam se onima koji nisu dobili pismo. Nisu ga dobili iz nikakve baze podataka, nego iz sjećanja jer punih deset godina ja radim s tim ljudima. Svaki pacijent punih deset godina imao je moj mobitel i telefon, i zvali su me i navečer i vikendom i ja sam bio sretan da im se mogu javiti. Prema tome sada sam samo za dio ljuid kojih se sjećam uputio pismo. Ispričavam se svima onima koje sam zaboravio – rekao nam je Vlahušić.

Na upit smatra li kako GONG nije u pravu odgovorio je kako nije spominjao nikakve zakonom zaštićene podatke, već samo ime i prezime. Inače Vlahušić je u Račanovoj administraciji bio i ministar zdravstva, a ostaje još upitno što će na ovo reći Hrvatska liječnička komora od koje se još čeka očitovanje.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana