Aktualno

Vlahušić: Pisma sam slao iz sjećanja!

Vlahušić: Pisma sam slao iz sjećanja!

Nakon što je GONG prozvao dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića za kršenje Ustava, Zakona o zaštiti osobnih podataka i Kaznenog zakona na ovu temu očitovao se danas  i sam Vlahušić.

Podsjetimo, Vlahušić koji ujedno povremeno radi i kao doktor u dubrovačkoj općoj bolnici, svojim pacijentima slao je pisma u kojima traži njihovu potporu na minulim lokalnim izborima. Zbog ovog poteza kaznenu prijavu protiv njega je podnijela nezavisna lista građana Srđ je Grad, a sam Vlahušić danas je novinarima odgovorio kako pisma nije slao iz nikakve baze podataka već – sjećanja.

-Ispričavam se onima koji nisu dobili pismo. Nisu ga dobili iz nikakve baze podataka, nego iz sjećanja jer punih deset godina ja radim s tim ljudima. Svaki pacijent punih deset godina imao je moj mobitel i telefon, i zvali su me i navečer i vikendom i ja sam bio sretan da im se mogu javiti. Prema tome sada sam samo za dio ljuid kojih se sjećam uputio pismo. Ispričavam se svima onima koje sam zaboravio – rekao nam je Vlahušić.

Na upit smatra li kako GONG nije u pravu odgovorio je kako nije spominjao nikakve zakonom zaštićene podatke, već samo ime i prezime. Inače Vlahušić je u Račanovoj administraciji bio i ministar zdravstva, a ostaje još upitno što će na ovo reći Hrvatska liječnička komora od koje se još čeka očitovanje.

Pročitajte još

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist