Grad

Vlahušić: Ovo je vandalizam, Županija može imati večeru…ali ne onu od Kandelore!

Vlahušić: Ovo je vandalizam, Županija može imati večeru...ali ne onu od Kandelore!

Nakon što je zbog pada proračuna za 2015. prvo otkazan protokolarni dio Dana grada Dubrovnika, a time i svečana sjednica Gradskog vijeća, kao i tradicionalna večera od Kandelore koja se održavala 2. Veljače uoči Feste sv. Vlaha, Županija Dubrovačko-neretvanska odlučila je teret organizacije preuzeti na sebe. Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik dubrovačkog HNS-a i donedavni gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić žestoko se obrušio na takvu odluku župana Nikole Dobroslavića.

-Nema Dana grada jer nema Gradskog vijeća,i to je jedna neuobičajena, ali demokratska pojava temeljna na hrvatskim zakonima. Ništa ne bi bio neuobičajeno da Županija nije objavila da će ona organizirati večeru od Kandelore. To je sastavni dio Grada Dubrovnika, nije nikakva posebna festa, ali festa koja se slavi na isti način kao i Dan grada. Svi uzvanici koji dobiju poziv na svečanu sjednicu dobiju i poziv na večeru od Kandelore – rekao je Vlahušić.
-Ovo što su župan, Županija i HDZ napravili je najobičniji politički vandalizam. To je krađa identiteta neđega što im e pripada i to je potpuno neuobičajeno u Republici Hrvatskoj i ljudi koji rade u protokolu ne mogu doći sebi – rekao je Vlahušić na konferenciji za novinare te dodao kako nema ništa protiv toga da je županija pozvala uzvanike na večeru povodom Feste, ali ne na večeru od Kandelore.
-Ovo se mora postaviti u kontekst nadolazećih izbora. Kampanja je počela političkim vandalizmom i očito će biti prljava i teška i možemo očekivati svega i svačega – rekao je Vlahušić te dodao kako će se on nastojati držati čistog obraza.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist