Aktualno

Vlahušić (opet) u New Yorku

Vlahušić (opet) u New Yorku

Gradonačelnik Vlahušić još je jednom ove godine otputovao u New York (ovaj put na račun organizatora), a danas će sudjelovati na svečanoj ceremoniji američkog lista The Financial Times, koji je projekt Grada Dubrovnika „Dubrovačka obrazovna vertikala“ uvrstio među pet najzanimljivijih u svijetu.

Projekt Grada Dubrovnika našao se u najužem izboru natječaja „Ingenuity Awards“ u kategoriji obrazovanja nakon što su predstavnici The Financial Timesa posjetili dubrovačke obrazovne institucije. Uz Dubrovnik, u konkurenciji su još projekti iz Indije, Perua te dva projekta iz SAD-a.

Inače, projekt Grada Dubrovnika "Obrazovne vertikale" uključuje MENSA NTC program u vrtićima, jednosmjensku nastavu i programe produljenog boravka te asistenta u nastavi u osnovim školama, zatim stipendiranje i subvencioniranje kreditiranja visokog obrazovanja te poticaje za zapošljavanje pripravnika.

Projektu koji večeras odnese pobjedu The Financial Times omogućit će globalnu promidžbenu  kampanju te brendiranje projekta imenom grada u kojem je pokrenut, a ukoliko dubrovački projekt bude proglašen najboljim, Vlahušić bi nagradu trebao primiti iz ruku počasne predsjednice ocjenjivačkog suda, britanske arhitektice iračkog porijekla Zahe Hadid, inače dubrovačkoj javnosti poznatije kao autorice vila u projektu golf terena na Srđu, iza kojeg stoji izraelski ulagač Aaron Frankel.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist