Natrag
20.2.2019 00:23

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vlahušić (opet) u New Yorku

5.12.2012 @ 15:40 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Gradonačelnik Vlahušić još je jednom ove godine otputovao u New York (ovaj put na račun organizatora), a danas će sudjelovati na svečanoj ceremoniji američkog lista The Financial Times, koji je projekt Grada Dubrovnika „Dubrovačka obrazovna vertikala“ uvrstio među pet najzanimljivijih u svijetu.

Projekt Grada Dubrovnika našao se u najužem izboru natječaja „Ingenuity Awards“ u kategoriji obrazovanja nakon što su predstavnici The Financial Timesa posjetili dubrovačke obrazovne institucije. Uz Dubrovnik, u konkurenciji su još projekti iz Indije, Perua te dva projekta iz SAD-a.

Inače, projekt Grada Dubrovnika "Obrazovne vertikale" uključuje MENSA NTC program u vrtićima, jednosmjensku nastavu i programe produljenog boravka te asistenta u nastavi u osnovim školama, zatim stipendiranje i subvencioniranje kreditiranja visokog obrazovanja te poticaje za zapošljavanje pripravnika.

Projektu koji večeras odnese pobjedu The Financial Times omogućit će globalnu promidžbenu  kampanju te brendiranje projekta imenom grada u kojem je pokrenut, a ukoliko dubrovački projekt bude proglašen najboljim, Vlahušić bi nagradu trebao primiti iz ruku počasne predsjednice ocjenjivačkog suda, britanske arhitektice iračkog porijekla Zahe Hadid, inače dubrovačkoj javnosti poznatije kao autorice vila u projektu golf terena na Srđu, iza kojeg stoji izraelski ulagač Aaron Frankel.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana