Grad

VLAHUŠIĆ ODUSTAO OD ZASTRAŠIVANJA: Kandidatura za EPK ipak na sjednici Gradskog vijeća!

Vlahušić, Franković

Iako je kandidatura za Europsku prijestolnicu kulture bila jedna od točaka kojom je gradonačelnik Vlahušić strašio građane, čini se kako je ipak odlučio ne koristiti tako važan projekt u političke svrhe. Naime, on je u nekoliko navrata ponovio kako taj projekt neće biti moguće ostvariti ako padne proračun za 2015. godinu, na što su ga prvenstveno prozvali iz HDZ-a rekavši kako njegova realizacija nije vezana za financijski plan za 2015. godinu, već za Strategiju razvoja kulture Grada Dubrovnika 2015.-2025.

”Ono što je bitno za EPK, to je Strategija razvoja kulture Grada Dubrovnika. Taj dokument je gotov i može do 31. prosinca biti na Vijeću. Mi ćemo to podržati, a financiranje dokumentacije za izradu kandidature može se financirati iz sredstava prema ovlasti povjerenika”, rekao je na konferenciji za novinare 8. prosinca predsjednik HDZ-a Mato Franković.

I nakon toga Vlahušić je izrazio ”žaljenje zbog kandidature za EPK”, a danas je pak na redakcijske mailove poslana obavijest iz Ureda gradonačelnika kako će NA NJEGOV prijedlog Strategija biti uvrštena na sjednicu Gradskog vijeća 29. prosinca. Zanimljiv obrat u svakom slučaju…

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović