Grad

VLAHUŠIĆ O ZAGREBAČKOJ U NERONOVOM STILU: Politika bi i zapalila Dubrovnik da može za to mene optužiti

VLAHUŠIĆ O ZAGREBAČKOJ U NERONOVOM STILU: Politika bi i zapalila Dubrovnik da može za to mene optužiti

U Gradu Dubrovniku je sve politika, i politika je spremna zapaliti Grad i srušiti ga samo ukoliko se to može djelomično pripisati meni, rekao je u četvrtak u Dubrovniku gradonačelnik Andro Vlahušić komentirajući rješenje građevinske inspekcije koja je naložila povrat dubrovačke Zagrebačke ulice u prvobitno stanje ili usklađivanje sa zakonom.
Odgovarajući na novinarska pitanja oko rješenja građevinske inspekcije koja je još sredinom prosinca zatvorila gradilište Zagrebačke ulice, Vlahušić je ustvrdio kako je to bio isključivo politički potez, te kako nema nikake razlike između radova u dubrovačkoj Zagrebačkoj ulici i nekim drugima koje su se prethodnih godina obnavljale.
– Zagrebačka ulica je ista ulica kao i deseci tisuća u kojima su izvođeni radovi u Republici Hrvatskoj i kakvi se izvode u 99 posto slučajeva. Napravi se projektna dokumentacija i prijavi se gradilište. Na isti način je rađen kružni tok u Gružu, Hrvatske ceste su na isti način radile predio Kantafig i na isti način je HEP postavljao infrastrukturu u ulici Petra Krešimira IV. ili pak u ulici dr. Ante Starčevića – rekao je Vlahušić te dodao kako je jedini razlog zašto se za rekonstrukciju Zagrebačke ulice nije ishodovala građevinska dozvola jer su ”ceste u Republici Hrvatskoj u privatnom vlasništvu građana”.
– Tek je prošle godine usvojen zakon po kojem ceste u javnoj upotrebi trebaju prijeći u vlasništvo jedinica lokalne samouprave – rekao je dubrovački gradonačelnik te dodao kako je jedina ulica koja je uknjižena na Grad Dubrovnik od 1945. godine ulica Iva Vojnovića.
– Građevinski inspektor je izašao na teren i dao svoje izvješće. Mi nastojimo otkloniti te nepravilnosti koje je on uočio. Radovi u Zagrebačkoj ulici teku, a vidjet ćemo hoće li se odraditi rekonstrukcija cijele ulice što je bilo predviđeno tenderom natječaja ili ćemo morati napraviti izmjenu. Priča oko Zagrebačke je čisto politička priča  – rekao je Vlahušić te dodao kako se u toj ulici ne stavljaju novi elementi već radi rekonstrukcija odvodnje i kanalizacije.
Ustvrdio je kako se već postavljene cijevi neće vaditi dok je on gradonačelnik te kako se nastavljaju radovi sukladno nalazu građevinske inspekcije.
Na novinarske upite hoće li Zagrebačka ulica, inače nadomak povijesne jezgre Dubrovnika raditi i sljedeće zime nakon što završi ovogodišnja sezona, Vlahušić je u nekoliko navrata odbio izravno odgovoriti te na koncu istaknuo kako se ”neće kopati ista dionica ulice”.
-Zagrebačka ulica će biti asfaltirana do Uskrsa, a dok sam ja gradonačelnik neće se ponovno kopati ista dionica koja je sada iskopana -rekao je Vlahušić.
Inače, radovi rekonstrukcije u Zagrebačkoj ulici vrijedni više od dva milijuna kuna počeli su u studenom prošle godine zbog čega je promet u svim ulicama oko povijesne jezgre Dubrovnika preusmjeren. Sredinom prosinca građevinska inspekcija zatvorila je gradilište, a zabrana radova i dalje je na snazi. Prema neslužbenim informacijama na adresu Grada Dubrovnika nedavno je stiglo rješenje građevinske inspekcije prema kojoj se Gradu Dubrovniku nalaže povrat u prvobitno stanje ili usklađivanje sa zakonom u roku od 150 dana.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović