Grad

VLAHUŠIĆ O EPK: Nastavljamo s projektom, te mlade ljude ćemo zaposliti u gradskim institucijama

VLAHUŠIĆ O EPK: Nastavljamo s projektom, te mlade ljude ćemo zaposliti u gradskim institucijama

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, osim o problematici s putničkim agencijama govorio je danas i o ne osvajanju titule Europske prijestolnice kulture kao i Zagrebačkoj ulici.
-Bili smo silno razočarani, tužni. Do zadnjih pet minuta se nije znalo tko će dobiti. Ja sam odmah čestitao gospodinu Obersnelu, gospodinu Šararu i gospodinu Tolju. Ta odluka je bila da se Rijeka podigne na jednu veću razinu, naziv je bio ”Lučki grad u razvoju”. Kroz EPK će oni napredovati, a mi ćemo im pomoći maksimalno koliko možemo – rekao je Vlahušić.
-U utorak ćemo imati sastanak, a ovaj projekt bez obzira ide dalje. Imali smo obvezu uložiti 16 milijuna eura kroz četiri godine gradskog novca. Mi ćemo uložiti dodatnih osam milijuna eura, a svi oni će u utorak na sastanku donijeti što su konkretno mislili raditi. Već u utorak ćemo donijeti odluku da se mladim ljudima koji su radili na ovom projektu produlje ugovori, pronaći ćemo način bez obzira jesu li to ugovori o djelu ili stalni ugovori u nekim institucijama u kulturi ili u gradskim institucijama – rekao je on.
Vlahušić je rekao i kako je projekt Lazareti u punoj funkciji, te najavio potpisivanje potpisivanje ugovora s TUP-om za korištenje dvorane od tisuću kvadrata za potrebe Tvornice kulture i tri tisuće kvadrata vanjskog prostora.
-Ići ćemo u izgradnju plesne dvorane od oko 500 kvadrata za dubrovački ples.
Upitan za komentar navoda predsjednika dubrovačkog Gradskog vijeća HDZ-ovog Mata Frankovića koji je na Facebooku poručio ako se nada da Vlahušićeva pravomoćna presuda nije koštala Dubrovnik titule EPK, Vlahušić je odgovorio kako nitko nikada nije to potencirao kao razlog.
-Nitko to pitanje nije postavio, jedino pitanje koje su imali je kako upravljati kruzing turizmom.
-Najveći izazov za odgovoriti je bio što se planira napraviti oko toga da javni prostori ne bi bili preplavljeni dnevnim izletnicima – rekao je Vlahušić.
Inače, Vlahušić se danas kratko osvrnuo i na Zagrebačku ulicu.
-Zahvaljujem posebno ljudima koji su učinili enormni pritisak na institucije da ovo bude prva cesta u Hrvatskoj koja mora imati građevinsku dozvolu za običnu rekonstrukciju. Dobili smo građevinsku, riješili smo imovinsko pravna pitanja. Cesta je napravljena po projektu i građevinskoj dozvoli, a Zagrebačka je uknjižena po Zakonu o cestama – rekao je Vlahušić.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist